REZULTATI ELEKTRONSKOG PREDUPISA DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA 2021./22. – Na Primorju ukupno 226 prvašića, u Makarskoj 145 učenika, ali 29 manje nego lani, Baška Voda i Gradac u minusu, u Podgori skok, u Igranima bez učenika

REZULTATI ELEKTRONSKOG PREDUPISA DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA 2021./22. – Na Primorju ukupno 226 prvašića, u Makarskoj 145 učenika, ali 29 manje nego lani, Baška Voda i Gradac u minusu, u Podgori skok, u Igranima bez učenika
Broj djece koji će biti upisan u prvi razred osnovnih škola na Makarskom primorju vidljiv je iz rezultata obrade podataka elektronskog predupisa djece, školskih obveznika u prvi razred osnovne škole za narednu školsku godinu, 2021./22., a kojem nas je izvijestila Anđela Klapirić, samostalna upravna referentica za prosvjetu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu i sport u SDŽ-u.

U dvije makarske osnovne škole, prema podacima predupisa, bit će 154 djece, 29 djece manje nego lani.

Na čitavom uredovnom području Ispostave Makarska, dakle na Makarskoj rivijeri za šk. god. 2021./22., prijavljeno je ukupno 226 djece, školskih obveznika, dok je prošle godine broj bio 247, dakle, ove godine 21 prvašić manje.

Osnovnu školu Stjepana Ivičevića, najveću osnovnu školu u Makarskoj i na Makarskom primorju najesen će pohađati 81 prvašić, od toga PŠ Dugiš 19 učenika. U školskim klupama će sjediti 12 učenika manje. Naime, prošle godine su bila upisana 93 učenika, a njih je 26 na Dugišu.

U Osnovnu školu o. Petra Perice upisana su 64 učenika u prvi razred, a 1 je iz Promajne.To je 17 prvašića manje nego prošle godine kada je bio upisan 81 učenik, a PŠ Promajna ih je pohađalo 5.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Brelima upisano je 10 učenika.

OŠ ‘Bariše Granića Meštra’ u Baškoj Vodi pohađat će 12 prvašića, što je za 9 manje nego prošle godine kada ih je u klupe sjelo 21.

Osnovnu školu Tučepi u Tučepima polazit će 24 učenika prvog razreda, 7 više nego lani kada ih je upisano 17.

Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića u Podgori pohađat će 20 učenika. Njih 4 sjedit će u klupama PŠ Živogošće, a 5 U PŠ Drašnice. To je 11 učenika više nego prošle godine. Međutim, za sada niti jedan prvašić nije u PŠ Igrane.

Osnovnu školu Gradac u Gradcu upisalo je 15 učenika prvog razreda, a u PŠ Drvenik je 3. Ova škola u idućoj školskoj godini imat će prvašića manje.

Podsjetimo, roditelji, staratelji djece rođene od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. , putem medija te odgojno obrazovnih institucija bili su pozvani da izvrše prijavu za predupis u prvi razred osnovne škole. Prijava se vršila elektronskim putem, popunjavanjem Obrasca koji se nalazio na stranici Splitsko-dalmatinske županije (www.dalmacija.hr) u periodu od 8.- 17. veljače 2021. godine.

Roditelji, staratelji koji nisu bili u mogućnosti izvršiti prijavu elektronskim putem, osobno su se obratili Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u Makarskoj, Obala kralja Tomislava 1 ili školi kojoj prema mjestu prebivališta pripadaju te su dijete upisali na taj način. Kao rezultat obrade podataka elektronskog predupisa školskih obveznika dobiven je popis djece za svaku školu na uredovnom području Makarskog primorja pojedinačno.

 

 

J. Morović

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh