ASFALTIRAO SE SPOJ STAROG VELIKOBRDSKOG PUTA S MAGISTRALOM – Nakon skorog završetka radova u Zadarskoj zapadni dio grada dobiva suvremenu prometnicu

ASFALTIRAO SE SPOJ STAROG VELIKOBRDSKOG PUTA S MAGISTRALOM – Nakon skorog završetka radova u Zadarskoj zapadni dio grada dobiva suvremenu prometnicu
Sve je bliže dan kada će zapadni dio Makarske dobiti suvremenu prometnicu u koju je Grad Makarska uložio više od 6 milijuna kuna.

Upravo danas asfaltiraju se posljednji metri ulice Stari velikobrdski put čime se osigurava normalnije prometovanje, a nakon postavljanja vertikalne signalizacije, i bolja organizacija prometa.

Naime, u travnju prije dvije godine, nakon što je Grad Makarska riješio vlasničke odnose, počelo je rušenje suhozida na Starom velikobrdskom putu, a potom su nastavljeni radovi kojima će ova stara prometnica koja povezuje centar grada sa Zelenkom i Velikim Brdom, postati suvremena ulica, za pješake i vozače, ali u brzi način dolaska do zapadnog dijela Makarske.

Zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ tada je najavio da će se rasteretiti magistrala i poboljšati kvalitetu života za oko pet tisuća stanovnika. Jer, riječ je o najvećem komunalnog ulaganju u prometnicu u samostalnoj Hrvatskoj.

Proširena je, riješena je oborinska i fekalna kanalizacija, elektroopskrba, izgrađen nogostup i javna rasvjeta. Stari velikobrdski put u novom ruhu u dužini od 350 m širok je ukupno 9 metara.

Čim uskoro budu završeni radovi kompletnog proširenja i uređenja dijela Zadarske ulice, spojit će se prometnice i dobiti novi prsten čime će se značajno osuvremeniti promet na zapadnom dijelu Makarske.

 

 

J. Morović/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh