DPH MAKARSKA IMA NOVO VODSTVO – Bojan Filipović predsjednik, Luciano Protrka tajnik

DPH MAKARSKA IMA NOVO VODSTVO – Bojan Filipović predsjednik, Luciano Protrka tajnik
Održana je izvanredna skupština Društva prijatelja Hajduka Makarska na kojoj je došlo do promjene članova UO DPH Makarska. Na mjeso predsjednika izabran je Bojan Filipović koji je četiri prethodne godine bio tajnik dok je potpredsjednik i dalje Josko Batošić, a za novog tajnika izabran je Luciano Protrka. UO DPH Makarska napustio je dosadašnji predsjednik Antonio Brkulj koji je posljednje četiri godine bio dio UO, a zadnje dvije predsjednik. Novi član UO je Ante Zelić, za novi mandat izabrani su dosadašnji članovi UO Krešimir Maretić, Željko Dropulić, Vedran Šimić, Damir Ravlić i Karlo Ribičić.

- Obzirom na desetine poziva i poruka koje su primili članovi UO DPH Makarska, a vezane su za situaciju odlaska na tri treninga u Zagreb devetogodišnjeg sina našeg (bivšeg) predsjednika koji je član HNK Zmaja, te kako je ovaj događaj izazvao čak i zanimanje medija, DPH Makarska smatra nužnim iznijeti svoje viđenje ovog događaja. Sin našeg predsjednika bio je zajedno s još dvojice mladih nogometaša iz Makarske na tri treninga u Zagrebu, na koje ih je odveo menadžer iz Baške Vode Mate Jozipović. Radi se o isključivo privatnoj, roditeljskoj odluci, na koju nitko od nas nije mogao niti uopće imao pravo uticati, jer svaki roditelj ima pravo odlučivati o svom djetetu, pa tako i na koje treninge i u koji klub će otići, a DPH nije ni znao za tu odluku. No, bez obzira što se radi o tri treninga za dječake od 9 godina, a ne o prelasku u GNK Dinamo, obzirom na funkciju predsjednika Društva prijatelja Hajduka koju je otac dječaka koji je odradio treninge u Zagrebu obnašao, ostatak u UO DPH Makarska je odmah po potvrdi navedenog događanja i nakon dobivenih informacija iz HNK Zmaja da su dobili poziv GNK Dinama da puste dječake na treninge u Zagreb,donio odluku o sazivanju izvanredne izborne skupštine, te stavljajući na dnevni red točke razrješenja dosadašnjeg predsjednika i imenovanje novog, jer smatramo nespojivim funkciju predsjednika DPH s odlaskom njegovog sina na treninge kluba koji je nama najveći konkurent. Uloženo je puno truda i volontiranja sati, tjedana, mjeseci u ovo društvo prijatelja Hajduka, te podsjećamo da članovi DPH Makarska, zajedno sa svojih 500 – 600 članova koji su tijelo i duša društva svake godine od osnutka 2017. godine do danas radi na širenju hajdučke priče u Makarskoj u svakom pogledu i u svakoj prigodi, širenje članske baze, organizirani su odlasci na nekoliko utakmica s najmlađima kad se prije utakmice obilazilo stadion i trofejne sale uz Hajdukovog vodiča čime su najmlađi dobivali prve informacije iz povijesti voljenog kluba. Organizirane su brojne humanitarne akcije za pomoć potrebitim obiteljima i pojedincima, kako u Makarskoj tako i priključivanjem takvim akcijama koje su organizirali drugi DPH-ovi širem Hrvatske. Nakon više od trideset godina pauze, zajedno sa prijateljima iz DPH Brela, Baška Voda, Tučepi i Podgora smo vratili i organizirali u Makarskoj „Bile noći“ koje su postale jedan od najiščekivanijih i najposjećenijih društvenih događaja godine. Zajedno sa susjednim DPH-ovima s rivijere organizirali i dostavili više tona hrane i higijenskih potrepština četiri godine za redom u socijalnu samoposlugu Duga u Vukovaru, koja brine za više od 600 socijalno ugroženih obitelji, suorganizirali dobrovoljni davanje krvi. Osmislili i realizirali uz pomoć naših dvadesetak članova i članova Torcide MR mural posvećen velikom Alenu Bokšiću, koji krasi ulaz na Gradski sportski centar Makarska, ističu u DOH Makarska.

Nadalje poručuju : -Zbog svega navedenog želimo najaviti da ova „situacija“ ne mijenja ništa na našem putu i našem djelovanju, upravo – suprotno. Radit ćemo još više i jače na širenju članstva, za uključivanje naših članova u akciji „Za sva vrimena“ radi pomaganja udruzi NH u otplati dionica kupljenih od Tommya i još čekamo kad epidemiološke mjere dopuste da zaokružimo na kalendaru dane kad igra Hajduk i po tome raditi raspored u obitelji, prijateljima i kako kažu prijatelji iz DPH Stuttgart kad ih netko nešto zove na dan igranja Hajduka, ne mogu danas. Idemo dalje više i jače, sve samo za jednim konačnim ciljem: Za bolji i VELIKI Hajduk stoji u priopćenju DPH Makarska.

J. K./arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh