MO MATICE HRVATSKE – Četiri nove knjige ove godine kada slavi 30. obljetnicu obnove Makarskog ogranka

MO MATICE HRVATSKE – Četiri nove knjige ove godine kada slavi 30. obljetnicu obnove Makarskog ogranka
Pandemijska godina iza nas odrazila se i na rad Matice hrvatske koja ove godine bilježi 30 godina obnove ogranka. No unatoč nemogućnostima održavanja tribina, sastanaka i predavanja, članovi Matice bili su vrlo aktivni. Kao rezultat toga za ovu godinu su pripremili izdavanje tri nove knjige, a jedna upravo treba izaći iz tiska!

-Planiran je izlazak nove zbirke dr. Voje MaleševićaPutovanje urešeno razigranim pleterom“. Zatim je u planu knjiga Valentine LasićMakarska luka„ što je bila njezina doktorska disertacija i treća knjiga koja je planirana je „Makarska i Biokovo u djelima starijih prirodoslovaca“ čiji je autor sam predsjednik MO MH Ante Škrabić. Knjiga sadrži putopisne crtice o gradu i planini, raznim povijesnim likovima kroz dugu povijest.
Tri knjige, nije mala stvar ni za velike izdavače i u Matici se nadaju da će to i moći te da će svoju djelatnost još više aktivirati u ovoj godini kada će Danima Matice hrvatske 9. lipnja kada je obnovljen makarski Ogranak obilježiti 30 godina obnove  i 50 godina djelovanja MH u Makarskoj – najavljuje Ante Škrabić, predsjednik MO-a Matice hrvatske.
Što se tiče djelovanja u prošloj godini kada su na snazi bila razna ograničenja izdavaštvo makarskog Ogranka je i tada bilo plodonosno. Izdali su knjigu Vedrane Vele PuharićTradicijska kuhinja Makarskog primorja“. Pripremljena je također i knjiga Ante ŠkrabićaCrtice iz makarske prošlosti“ koja će svjetlo dana ugledati ovih dana.
Janja Glučina /arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh