PREDSJEDNIK SDPH PEĐA GRBIN U MAKARSKOJ – Predstavio se Zoran Paunović, kandidat za gradonačelnika  

PREDSJEDNIK SDPH PEĐA GRBIN U MAKARSKOJ – Predstavio se Zoran Paunović, kandidat za gradonačelnika   
Na terasi hotela Miramare sukladno epidemiološkim mjerama danas je predstavljen Zoran Paunović, kandidat SDP Makarske za gradonačelnika. Predstavljanju kandidata nazočio je i dao prodršku Peđa Grbin, predsjednik SDPH.

Na samom početku predsjednik GO SDP Makarske Sretan Glavičić naglasio je kakoZoran Paunović ima apsolutnu podršku stranke koja ga je jednoglasno kandidirala za budućeg gradonačelnika Makarske.

- Makarska je posebna zbog svoje ljepote i ljudi koji ovdje žive, ali kao i mnoge druge sredine ima i probleme. Sa svim gradovima i mjestima na Jadranu dijeli probleme; betonizacije, zlouporaba prostora, kao da nema sutra. I kao da ništa ne trebamo ostviti generacijama iza nas. Zloporaba prostora, turizam koji je sve samo ne to i nebriga za budućnost. No, ima Makarska i svoje posebne probleme, a jedan od njih je i način kako se ovdje rješava zdravstvena zaštita. Slični su problemi i sa zbrinjavanjem otpada… Građani od nas očekuju da im ponudimo programe, vizije, rješenja i odgovore a ne izgovore za rješavanje problema. Međutim, ti programi ostali bi mrtvo slovo na papiru ako nemamo sposobne i poštene ljude koji znaju rješavati probleme. Mi u SDP-u smo sretni da u Makarskoj imamo upravo takvog čovjeka koji je svoje znanje stjecao ne samo u Makarskoj i Hrvatskoj nego i vani. Čovjeka koji se iskazao i svojim akademskim i svojim profesionalnim iskustvom. Čovjeka koji nije sudjelovao u podjelama, svađama. Čovjeka koji je spreman voditi Makarsku i gurnuti ju naprijed – naglasio je Peđa Grbin.

Kandidat Zoran Paunović je predstavljajući se istaknuo:  – Naša Makarska je od sinonima ljepote i bisera Mediterana postala grad slučaj. Gledam devastaciju u upravljanju i u okolišu i apatiju svih naših stanovnika! Iskreno, dosta je meni toga. Ali ovdje se radi o svima nama. Kada sam počeo graditi obiteljski život u Makarskoj na vlastitoj koži sam osjetio da naš grad više nema osnovnih sadržaja. A ne može se govoriti o povratku mladih, ili da ovi koji su ovdje ne odu van ako nemate normalan život i budućnost. Moja slika grada je Makarska kojom se ponosimo, to su parkovi prirode, zdrav život u javnom prostoru koji nije zagušen betonskim zgradama. Želim da naša djeca sigurno šetaju Osejavom, Svetim Petrom da budu sigurna u prometu. Čuvat ćemo pluća grada – naglasio je Paunović i dodao:

Moja slika Makarske je digitalna Makarska i transparentna Makarska. Vrijeme je da se nađemo u društvu progresivnih i uspješnih gradova. Radit ćemo na uspostavi energetske učinkovitosti, a uštedom financirati druge razvojne projekte. Turizam koji danas imamo je recidiv prošlosti. Nama se na žalost turizam događa, mi smo grad «slučajnog turizma” nama je potreban potrebni zaokret, turizam u kojem jednako uživaju i domaći i naši turisti. Neću se baviti stranačkim iskaznicama i ideološkim podjelama. U ovoj kampanji želim pričati o projektima i nuditi rješenja. Uvijek ću podržavati projekte u interesu grada, jer Makarska mora postati grad svima nam na ponos – poručio je Zoran Paunović, kandidat za gradonačelnika Makarske.

 

J.Glučina / Ivor

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh