Predstavljena velika humanitarna akcija: Makarani, Marko nas treba

Makarani su se još jednom ujedinili kako bi u velikom humanitarnom koncertu pomogli da teško oboljeli 14-godišnjak Marko Glibota dobije natrag ono najvrjednije, svoje zdravlje, a povodom nadolazeće akcije kojoj će koncert na Gradskom sportskom centru 29. rujna biti vrhunac, danas su se predstavnicima medija obratili organizatorica koncerta Zorica Andrijašević Donna, predsjednica udruge Sunce Olivija Prodan Ravlić, Markova učiteljica i jedna od inicijatorica čitave akcije Biljana Selak te dogradonačelnik Makarske Miro Družianić. Kako je poznato, Marko Glibota već dvije godine boluje od leukemije i zbog brojnih komplikacija u liječenju predstoji mu, kako stvari stoje, još jedna transplatacija koštane srži a troškovi liječenja se procjenjuju na 150.000 eura. Trenutno se nalazi u klinici Kinderklinik u njemačkom gradu Wurzburgu, njegovo je stanje trenutno zadovoljavajuće međutim bez pomoći svojih sugrađana ali i svih drugih koji su voljni uključiti se u humanitarnu akciju teško će pobijediti najveću bitku u životu. Još se početkom ljeta kroz zajedništvo Makarana pokazalo da ovaj grad i njegovi građani imaju veliko srce, a jučer je s tiskovne konferencije u sobi 26 Grada Makarske poslana poruka da je sada jedinstvo potrebnije nego ikada.

Zato će već od ovog vikenda započeti veliki humanitarni projekt kroz prodaju karata, majica s logom akcije ‘Marko te treba’, zatim humanitarnom lutrijom, a od idućeg će tjedna na glibota_press190913_2specifično makarski način brojne udruge u gradu priređivati humanitarne marendine i kužinavanja čiji će prihod ići direktno na račun predviđen za Markovo liječenje, bit će organizirana različita sportska i ostala događanja a stvari će se posebno intenzivirati dva dana uoči koncerta, da bi 29. rujna praktički cjelodnevnom akcijom i koncertom s više od 20 izvođača, među kojima i brojne zvijezde domaće scene, biti stavljena ‘točka na i”, nadamo se u trijumfalnom tonu. – Pozivamo Makarane da idući tjedan manje kuhaju te da kupovinom marende i ručka direktno pridonesu da se prikupi što više sredstava, apelirala je razrednica Marka Glibote Biljana Selak. S druge strane, organizatorica koncerta Zorica Andrijašević Donna predstavila je glazbeni spektakl za kojeg će cijena ulaznica iznositi 40 kuna za pojedinačnu ulaznicu, odnosno 100 kuna za čitavu obitelj. – Izuzetno sam sretna da su se odazvale sve moje kolege, a čini me ponosnom to što nitko od nije niti pitao za eventualni honorar. Cilj je veliki, zbili smo redove i nadam se da će ovo veliko humanitarno događanje postati tradicija našeg Grada, za sve kojima je potrebna pomoć, naglasila je Andrijašević. Vjeru u uspjeh, naposljetku, izrazio je i dogradonačelnik Družianić. – U ime Grada izražavam divljenje svim ljudima i svim udrugama koji su bez pitanja odlučili sudjelovati i vjerujem da će akcija toliko dobro proći da jednostavno moramo uspjeti u našem cilju. Akcija je, kako znate, započela prije tri mjeseca i ponosni smo što je uzela toliko maha. Zato vjerujem da će nas poslužiti i dobro vrijeme, da ćemo polučiti očekivani uspjeh te, što je jednako važno, da nećemo stati samo na ovome. Ja pozivam Makarane da stanemo zajedno još jednom i pokažemo veliko srce, kazao je Družianić.

Inače, na tiskovnoj konferenciji u zgradi Grada novinarka Ana Dragičević upozorila je da se u humanitarnoj akciji ne smije zaboraviti na Dinu Franić, samohranu majku oboljelu od raka zdjelice koja se zbog nedostatka sredstava morala vratiti s liječenja u Istanbulu i koja je danas u teškom zdravstvenom stanju. Iako su se početkom ljeta u prvom dijelu humanitarne akcije i za nju prikupljala sredstva, te iako je i od prihoda nadolazeće akcije namijenjen dio sredstava za Dinu, jednako kao i za Marka Jakira, upozoreno je da je Dina Franić u izuzetno teškom stanju te da joj je pomoć potrebna ‘ne sutra, niti danas, nego nažalost još  jučer’.  Dogradonačelnik Družianić je nakon razgovora s predstavnicima medija obećao da će majku Dine Franić primiti u hitnom roku kako bi se što prije pomoglo nesretnoj samohranoj majci .

 

O.Franić / IvoR

29.rujna na stadionu Gradskog sportskog centra nastupaju:

Zorica Kondža, Jole, Goran Karan, Ivan Zak, Marijan Ban & Diktatori, Alen Nižetić, Zorica Andrijašević Donna, Mjesni Odbor, Lidija Bačić, Mejaši, Artemija Stanić i Disco Inferno Magic 70, Grupa Viva, Pero Križanović, Toni Tešija, Klapa Berulia, Dudlaši, Roso Bend, Ante Selak, Valentina Mijić

Brojevi računa putem kojih možete uplatiti novac za pomoć (Uplate se vrše na račun Udruge osoba s invaliditetom Sunce)

Preko Splitske banke

OIB 5863 1309 512

IBAN HR 78233 000311 00156682

DEVIZNI: 2330003-200126400

BIC:SOGEHR22 (s naznakom za Marka Glibotu)

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh