PŠRD “ARBUN” ČUVA TRADICIJU I POTIČE MLADE KLESARE – Spomenik ‘Ribar plete mrižu svoju’ u izradi i dogodine će krasiti prostor između platana

PŠRD “ARBUN” ČUVA TRADICIJU I POTIČE MLADE KLESARE – Spomenik ‘Ribar plete mrižu svoju’ u izradi i dogodine će krasiti prostor između platana
Članovi Pomorskog športskog društva Arbun, osim što okupljaju članove kojima je ribanje i očuvanje mora nešto što ih čini sretnima, ustrajno rade i na očuvanju tradicije.

Već nekoliko godina veliko sidro krasi prostor ispred Arbuna, a dogodine će prostor između platana biti oplemenjen novim spomen- obilježjem. Kako doznajemo od Tončija Mendeša, predsjednika Skupštine PŠRD Arbun, u izradi je spomenik posvećen ribaru i mreži koju plete, kao znak sjećanje i očuvanja vremena kako se nekada živjelo.

- Odluka je pala da izradu spomenika povjerimo Klesarskoj školi Pućišća. Brački kamen je prirodan materijal za izradu ovog spomenika. Učenici trećih i četvrtih razreda ove škole već su izradili spomenik u glini, a potom će započeti s klesanjem umjetničkog djela u kamenu. Spomenik će biti oko metar visok. Drago nam je da upravo mladi ljudi imaju priliku raditi ovo spomen- obilježje jer u programu Društva stoji rad sa djecom i mladima – ističe Mendeš, ponosni na svoju školu ‘Mali ribar’ koju organiziraju godinama.

 

 

J. Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh