Inteligentno prometno redarstvo i u Makarskoj: Prezentiran sustav Pazigrad

U Makarskoj je danas prezentiran projekt Pazigrad na sastanku s predstavnicima Grada Makarske, policije i komunalnim redarstvom. Ispred firme RI-ING d.o.o.,  Draško Andrić  je potanko objasnio sve značajke sustava Pazigrad, inteligentno prometno redarstvo. Na prezentaciji sustava je bio šef prometnog redarstva Grada Splita, Milan Amižić, makarski gradonačelnik Tonći Bilić, zamjenici gradonačelnika Lori Veličković i Miro Družianić, Zoran Marević, pomoćnik načelnika za promet PP Makarska i prometni redar Dražen Nemčić, komunalni redar Toni Skako i voditelj komunalnog redarstva Zdravko Šarić.

Predstavnici projekta istaknuli su kako grad poput Makarske treba dva prometna redara, da uz sustav Pazigrada mogu  raditi puno učinkovitije, kako sustav gradove ne staje ništa, osim što bi jedinice lokalne samouprave financirale buduće prometne redare, koji će znatno rasteretiti posao i policije, ali će na najučinkovitiji uvesti više reda  u gradskom prometu i prometu u mirovanju.

 „Grad Makarska već ima jednog prometnog redara, a  sasvim sigurno će poslati još nekoga od komunalnih redara na tečaj koji će se organizirati u listopadu na Policijskoj akademiji. Naime, grad Makarska ima u komunalnom redarstvu voditelja i još 7 redara od kojih je jedan prometni i jedan eko redar i neće biti problem odlučimo li još jednog komunalnog redara poslati na educiranje, istaknuo je gradonačelnik Tonći Bilić.

Također će u tom vremenu Grad Makarska odlučiti hoće li se uključiti u predstavljeni sustav Pazigrad. Prema zakonskim odredbama kako su istaknuli prezenteri sustava Pazigrad na razini cijele države (a sustav prometnih redarstva već imaju  22 jedinice lokalne samouprave) imat će i zakonom propisane i određene uniforme.   

Piše J.Glučina Foto Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh