ANTE ŠKRABIĆ, PREDSJEDNIK MH MAKARSKA NAPISAO KNJIGU – Crtice iz makarske prošlosti  

ANTE ŠKRABIĆ, PREDSJEDNIK MH MAKARSKA NAPISAO KNJIGU – Crtice iz makarske prošlosti   
 

Predsjednik makarskog Ogranka MH Ante Škrabić priredio je i objavio novu knjigu pod nazivom “Crtice makarske prošlosti”. Knjiga je ugledala svjetlo dana upravo ovih dana, a zbog poznatih epidemioloških uvjeta nije još predstavljena.

Radi se o čvrsto ukoričenoj knjizi na oko 250 stranica, koja je koncipirana kao niz kronoloških jasno odvojenih poglavlja. Zavičajne teme i baština Makarskog primorja oduvijek su predmet interesa Ante Škrabića. Ova je knjiga splet mikro priča koje su zapravo kolumne koje je autor objavljivao od 2000. i ranije u glasilima Makarsko primorje i Hrvatska kronika.

- Kroz kaleidoskop događaja autor nas upoznaje s izmjenama vlasti, ratnim sukobima, patnjama stanovništva, napretkom grada, trenutcima izgubljene prošlosti. Teme su raznovrsne ali i srodne. Djelo je čitljivo bez znanstvenih pretenzija i istraživanja temeljeno, na već dostupnim podacima i literaturi – istaknula je u predgovoru knjige Valentina Lasić.

Pogovor za knjigu je napisao Ljubomir Urlić poručivši na kraju teksta: – Najviše i najmanje što se može učiniti spram «Crtica iz Makarske prošlosti” jest da ih se pročita.

 

 

J.Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh