Izložbom u Tučepima okončana jubilarna peta Likovna kolonija

Tučepska riva ugostila je danas završnu izložbu jubilarne, pete po redu, Likovne kolonije na kojoj se okupilo desetak umjetnika i to uglavnom akademskih slikara s područja od Dubrovnika do Zadra, koji su protekla tri dana hvatali inspiraciju i stvarali nadahnuti motivima Tučepi na izmaku turističke sezone. Okupljanje umjetnika organizirano je od strane TZ Tučepi, a njihovi radovi izloženi su danas pogledima Tučepljana i preostalih turista u ovom mjestu uz bogatu zakusku te glazbenu pratnju makarske klape Srdela.

- Naša je namjera ovom likovnom kolonijom promovirati Tučepi kao kulturnu destinaciju te se ovo događanje na samom kraju sezone dobro uklapa u naš cjeloljetni program, pogotovo na festival KKUTZ. Ja se nadam da će naši gosti to prepoznati i prihvatiti, kazao je Ivo Mravičić, direktor Ureda TZ Tučepi.

Bila su izložena djela Gorana Čapljaka, Žarka Čovića, Stipe Tokića, Duška Aničića, Mira Zovka, Tončija Alača, Borisa Mihovilovića i drugih, a Žarko Čović kao jedan od autora ali i organizatora već tradicionalnog umjetničkog okupljanja kazao je da se ovogodišnje okupljanje, zbog činjenice da su uz izuzetak jednog Zagrepčanina svi autori iz priobalnog područja, može slobodno nazvati ‘slikarskim Jadranskim susretima’. – Mi smo se po volji raspršili po čitavom mjestu i okolici te stvarali od srijede do danas i nadam se da će se radovi, koji su naš poklon Tučepima, svidjeti posjetiteljima ove izložbe, dodao je Čović.

Piše i snimio Ozren Franić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh