Makarska: Uklonjen zbunjujući znak sa strelicom za pijacu

Od sinoć nema na cesti kod makarske pijace, za mnoge, zbunjujućeg znaka sa strelicom za skretanje na pijacu. Istina, nije ni bio prometni znak, ali je strelica s oznakom skretanja lijevo zbunjivala mnoge, uglavnom strane vozače. 

Djelatnici makarskog gradskog Pogona za komunalne djelatnosti uklonili su zbunjujući znak nakon posljednjeg u nizu ovoljetnih slijetanja automobila ravno na široke skale do pijace!

U nekoliko navrata ljetos smo pisali o slijetanju automobila, ni manje ni više već preko pješačkog lijevo na skale! Zbunjivao ih je znak koji je uredno postavljen kako bi sve informirao gdje se nalazi gradska tržnica, a gdje ribarnica. No dok je taj znak jednima bio infomacija druge je zbunjivao. Pomislili su, uglavnom stranci, kako lijevo u smijeru strelice mogu i automobilom. Ali ne, nikako to bi shvatili tek kad su sletili na skale.Uz sve na široke skale između pijace i katedralne crkve s glavne ceste je pješački prijelaz i s lijeve strane obilježena dva parkirališna mjesta za invalide. Trgovci s pijace, koji su najčešći svjedoci slijetanja automobila na ovaj široki prolaz, upozoravali su da znak za pijacu zbunjuje vozače. Još bolje, kažu da se dva mjesta za invalide izmjeste i nekim fizičkim zaprekama ili stupićima ili rukohvatom onemogući slijetanje vozila i sigurnost prolaza pješaka.Konačno je postalo jasno, neko se bolje prometno rješenje mora pronaći kako bi i vozači i prolaznici ovdje bili sigurni.

Piše i foto Janja Glučina

Sljedeći tjedan rješenje ovih prometnih problema

Makarski gradonačelnik Tonći Bilić obećao je sljedeći tjedan sveobuhvatnije rješenje prometa uz ovaj prilaz pijaci.„Planiram da se izmjeste dva parkirališna mjesta za invalide na sigurniji dio i gdje je pristup pijaci lakši jer postoji staza prilagođena invalidima.Išlo se s namjerom da ta parkirališna mjesta budu što bliže tržnici, ali se pokazalo kako to ipak nije dobro rješenje za invalide. Ta dva mjesta će biti za parkiranje i dalje, ali ne za invalide.Postoji također i mogućnost stavljanja fizičke ograde pred same skale, ali upitno je koliko će tada biti u potpunosti slobodan prolaz za pješake. Mogu se složiti da je za one koji ne poznaju grad znak bio zbunjujući, ali je pitanje hoće li, i kada nema znaka neki unatoč tomu preko obilježenog pješačkog skrenuti na skale!? U svakom slučaju taj problem će se sljedeći tjedan riješiti, kazao nam je gradonačelnik Tonći Bilić.


Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh