Šesto kolo 3.HNL-JUG: Zmaj umirio Val

Makarska, igralište na GSC, gledatelja: 300, sudac: Drago Mikulić(Split)-7, strijelac: 1:0 Kožul(10), isključeni igrač: Sokol(Val) u 90. minuti radi druge opomene, igrač utakmice: Marko Kožul(Zmaj).

ZMAJ: Franić(7), Puljić(6), Božić(6,5), Gojak(7)(od 75. Šalinović-), Rašić(6,5), Matešan(6,5), Kožul(7,5)(od 80. Jelčić-), Radalj(7), Glavina(6)(od 83. Selak-), Zovko(6), Smilović(6), trener: Josip Slobodan Carević

VAL: Čović(6), Gotovac(5)(od 71. Štimac-), Gusić(5,5)(od 69. Barić5,5), Šarić(6), Buljubašić(5,5), Župan(5,5), Sokol(5,5), Batovanja(5,5), Čurić(6,5), Rako(5)(od 46. Pecotić 5), Bekavac(6), trener: Bruno Akrapović

Nakon početnog ispitivanja snaga Makarani su došli u vodstvo u 10. minuti. Brzonogi Gojak je prošao po desnom boku i ubacio pred vrata Vala gdje Kožul preciznim udarcem sa desetak metara posprema loptu u mrežu nemoćnog Čovića. Postignuti pogodak dao je još više elana domaćima, koji opsjedaju gostujući kazneni prostor, ali bez uspjeha. U 28. minuti Kaštelani su imali dobru prigodu za poravnanje, udarac Čurića sa 17 metara Franić je efektno obranio i spasio svoju momčad. Do kraja prvog poluvremena bilježimo prigodu Matešana u 38. minuti, ali njegov snažni udarac sa 20 metara nije iznenadio Čovića. Nastavak utakmice započeo je agresivnijim napadima Zmaja, a Kožul u 50. minuti ne koristi dobru prigodu, potom Matešan u 65. minuti zagrijava dlanove Čovića. Najbolju prigodu gosti su imali u 83. minuti kada je Sokol  izveo udarac iz kuta, Čurić bio najviši u skoku, ali se opet iskazao domaći vratar. Na samom isteku utakmice Sokol je bespotrebno isključen radi druge opomene. Domaći su na kraju zasluženo pobijedili i sa novim bodovima ostali pri vrhu tablice.

Piše Jakov Kovačević Foto Željko Kovačić

 

Darko Franić(Zmaj): Sada rasterećeni putujemo na okršaj na Korčulu

Zasluženo smo došli do novih bodova protiv borbenih i kvalitetnih Kaštelana. Čestitke mojim suigračima koji su dali sve od sebe za četvrtu ovosezonsku pobjedu. Sada rasterećeni putujemo na okršaj u Blato na Korčuli.


 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh