GRAD MAKARSKA – Priopćenje gradonačelnika Makarske Jure Brkana u povodu prijetnji smrću ispisanih na njegovom predizbornom plakatu

GRAD MAKARSKA – Priopćenje gradonačelnika Makarske Jure Brkana u povodu prijetnji smrću ispisanih na njegovom predizbornom plakatu
Gradonačelnik Makarske Jure Brkan oglasio se danas priopćenjem u povodu prijetnju smrću koje su jutros osvanule na njegovovom predizbornom plakatu.
- Noćas mi je netko ostavio ,,poruku” na mom predizbornom plakatu znakovitog sadržaja i s nacrtanom rupom od metka na čelu. Demokratsko je pravo svih ljudi na izborima reći svoje mišljenje i odabrati političku opciju. Međutim, prijetnje smrću, meni kao gradonačelniku, Makaraninu i ocu troje djece nikad neće biti prihvatljive.
Znam da sam radeći ovaj posao 4 godine zaustavio interesne skupine u pozadinskom uništavanju grada, ali ovakve prijetnje smrću prelaze svaku granicu civiliziranog i zakonitog ponašanja. I ovo nije prvi slučaj.
Pošto mi moji protukandidati i njihovi jataci prijete i podsjećaju me da sam smrtan, ja im poručujem da ih se ne bojim i da ću i u idućem mandatu i nadalje raditi na dobrobit  svih građana Makarske, a protiv interesa pojedinih partijskih, građevinskih i kriminalnih organizacija.
Ovu i sve ostale prijetnje prijavio sam policiji te očekujem brzo pronalaženje ovih ,,hrabrih” počinitelja s obzirom na postavljeni videonadzor.
Još jedanput pozivam sve protukandidate i njihove ,,sponzore” da se zadrže u okviru pristojnog političkog nadmetanja, da ne prijete smrću meni i mojoj obitelji, a građane pozivam da promisle kome daju svoj glas jer ovakva praksa prijetnji ne smije postati normalna – naglasio je u svom priopćenju gradonačelnik Jure Brkan dodavši kako očekuje da se svaki ovakav ili sličan čin javno osudi od strane svih sudionika u predizbornoj kampanji bez obzira o kome se radi.

www.makarska.hr

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh