Makarska u mojoj duši: Magična večer dalmatinskih šansona u Arbuna

Terasa ispred PŠRD-a Arbun sinoć  je bila dupkom puna i tijekom cijele večeri tražila se stolica više. Glavni ‘krivci’ za gužvu, neuobičajenu za kraj rujna, bile su jake domaće snage: klapski pivači Igor Gojak, Jakša Gilić, Josip Joja Marinović, Bojan Mileta i Klaudija kojima se ovom prigodom pridružio i šibenski Makaranin i jedan od najboljih tenora s ovog područja Toni Mihotić. Priznavši da ga  bez obzira na bogato iskustvo na pozornicama, koje je najvećim dijelom stekao kao dugogodišnji član šibenskog ansambala Bonaca, uhvati trema kad mora nastupiti pred ‘svojima’, Mihotić je svoj nastup započeo izvedbom prekrasne Šibenske balade, za kojom su se redale poznate dalmatinske uspješnice.

Makarani su imali prilike uživati u izvedbama poznatih  dalmatinskih šansona, među kojima i hitovima Ive Pattiere, Radojke Šverko, Arsena Dedića, Tereze Kesovije, Pepel in kri i drugih, a publika, koja je gotovo svaku pjesmu prekidala aplauzom, jasno je pokazala što misli. Nakon puna dva sata uživanja, koncert je završen odličnim duetom Tonija Mihotića i Klaudije koji su  izveli poznatu Terezinu pjesmu  Moja posljednja i prva ljubavi.

Večer koji su organizatori nazvali Makarska u mojoj duši: Večer dalmatinske šansone, a koja je prvi put održana prošle godine, još jedan je dokaz da Makarani u svojim redovima imaju talentirane glazbenike te da se uz malo napora može učiniti puno na podizanju kvalitete kad je riječ o kulturnoj ponudi grada.  Stoga bi bila prava šteta da ovakva večer, održana u prekrasnom ambijentu, ne postane tradicionalna.

Marko te treba: U samo sat vremena prikupljeno 3.500 kuna

Ni tijekom sinoćnjeg koncerta nije se zaboravilo na humanitarnu akciju Marko te treba. U samo sat vremena prikupljeno je 3.500 tisuće kuna, a izvođači su više puta pozvali Makarane da se i sljedećih dana uključe u humanitarna događanja koja će kulmininirati iduće nedjelje, 29. rujna, velikim koncertom u Gradskoj sportskoj dvorani.

 

I. Pleić Foto Ž. Kovačić

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh