Uspjeh Mawashia u Poljskoj: Europske prvakinje postale Kristina Ravlić i Ela Filipović.

U Krynici-Zdroju u Poljskoj, od 14. do 22. rujna, održano je Europsko prvenstvo u kickboxingu za kadete i juniore na kojem je nastupilo je 1650 boraca iz 35 država, a među njima 4 borca u sastavu reprezentacije Hrvatske, a članovi su makarskog Mawashia.

Kristina Ravlić, u light contactu, u starijim kadetkinjama 50 kg, uvjerljivim je pobjedama nad Poljakinjom, Britankom i Talijankom, stigla do finala i deklasirala predstavnicu Rusije, te tako osvojila titulu europske prvakinje. Nakon dvije godine Kristini je ovo druga titula europske prvakinje.

Ela Filipović, trostruka svjetska prvakinja, nastupila je u pointfightingu u uzrastu juniora +70 kg. Pobijedila je sve protivnice velikom bodovnom razlikom i osvojila zlatnu medalju, što joj je donijelo titulu europske prvakinje.

Anđela Stanić je nastupila u light contactu u uzrastu juniorki -65 kg. S tri pobjede ušla je u finale, ali je izgubila od predstavnice Slovačke, tako se Makarka okitila srebrenom medaljom.

Jure Drlje je nastupio u light contactu, u uzrastu starijih kadeta +69 kg. S dvije odlične pobjede na predstavnicima iz Poljske i Austrije, ulazi u polufinale ali je izgubio od predstavnika Mađarske. To je Juri donijelo 3. mjesto i brončanu medalju za Hrvatsku.

-Ovo je veliki rezultat za naš klub, za naš grad i sve naše sportaše. Veliki trud se ulože i to dugo vremena, jer neki od njih treniraju već više od sedam godina, ističe trener Pero Gazilj četverostruki svjetski prvak koji, nema sumnje, zna kako se stvaraju svjetski i europski prvaci. Iz Mawashia se zahvaljuju svima koji im daju podrška, najviše sponzorima – Turističkoj zajednici, Gradu Makarska, Aquamaxu, Hotelima Makarska d.d., Apfelu i Županiji Splitsko-dalmatinskoj.

 

Pripremila Jasna Morović   Foto Mawashi

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh