Živogošće: Sve su prilike da Todorić kupuje Nimfu

Hoteli Živogošće d.d. osmi put su na bubnju i kako kuloari bruje ovaj put mogli bi dobiti novog vlasnika. Hoće li, u hotelskom poduzeću nam ništa nisu mogli reći. Kažu, znaju kao i ostali, jer se sve događa na razini države. Kao što je poznato, nakon dvadeset godina, Vlada je odlučila prodati hotele u državnom vlasništvu. Od 11 hotela nove vlasnike uskoro bi trebala dobiti četiri hotela u sklopu predstečajne nagodbe, a među njima su i Hoteli Živogošće d.d.. U sklopu ove hotelske kuće je hotel Nimfa u Živogošću, hotel Punta u Igranima i autocamp Dole u Živogošću.

I dok na terenu vrlo malo znaju o tijeku privatizacije jer se sve vodi „gore“, poznato je pak da je prodaja Hotela Živogošće već osmi put  iskristalizirala, najvjerojatnije ime budućega vlasnika! Država očekuje od strateških partnera da razviju hotele, a stare dugove teško će im otpisati. Radna skupina kažu razmatra ponudu.

I dok cijelo Makarsko primorje priča o privatizaciji hotela Živogošće i Podgora koja tek treba iza ovih uslijediti, direktor Hotela Živogošće Hrvoje Grbić poručuje kako ne može davati nikakvu izjavu vezano za privatizacijum, već se to sve vodi na razini države. I tako javnost za sve saznaje na kapaljku, kako i kad se koja vijest odozgo dozira. Pa dobro, komentira javnost, samo da ovo ne prođe poput onih privatizacija državnih tvrtki prije desetak godina.

U Živogošću se u početku spominjalo više zainteresiranih, ali je danas vele samo jedna ozbiljna ponuda i to ona koju su ponudili u partnerskom odnosu Todorić i meksička  grupacija. Naime, jedina ozbiljna ponuda za Hotele Živogošće d.d. je tvrtka Karisma Hotels Adriatic u vlasništvu Agrokora i meksičke hotelske grupacije. Ukoliko država i ponuđač postignu sporazum ići će se u postupak predstečajne nagodbe. Ovdje svi očekuju da se privatizacija konačno dogodi, hotel uredi i okrene stranica budućnosti ove hotelske kuće koja je razvojna okosnica mjesta.

Piše Janja Glučina / Arhiva MP  

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh