Igrane ponovno konstituirale TZ mjesta

Nakon što je  od 2006. do danas  TZ mjesta Igrane radio pod okriljem TZ Općine Podgora, prvog travnja je  ponovno utemeljen TZ mjesta Igrane  koje ima tristotinjak stanovnika i  1650 registriranih turističkih postelja uglavnom u  privatnim kućama, jednom hotelu i dva pansiona

Mjesto Igrane ponovno je osnovalo vlastitu Turističku zajednicu. Na osnivačkoj skupštini, održanoj prvog travnja u nazočnosti većine članova (prisutno 11 od 16)  izabran je Ivo Talijančić za predsjednika TZ mjesta Igrane, usvojen Statut i Poslovnik te izabrano osmeročlano Turističko vijeće TZ mjesta Igrane. Turistička zajednica mjesta već radi i za koji dan očekuje i Rješenje Ministarstva turizma o upisu TZ mjesta Igrane u upisnik turističkih zajednica Hrvatske.

U Turističko vijeće TZ mjesta Igrane izabrani su: Slobodan Morović, Toni Šimić, Ante Kumrić, Mijo Pobrica, Drago Lulić, Danijel Mihaljević, Emil Talijančić i Tomislav Mihaljević. Svi izabrani, uključujući i predsjednika Ivu Talijančića, imaju četverogodišnji mandat. U Uredu koji je do sada radio  pri TZ  Općine Podgora  radi  Vjekoslav Bakalić.

Inače, ovo  pitoreskno turističko  mjesto s tristotinjak stalnih stanovnika raspolaže s 1650 registriranih ležajeva od čega 450 u jedinom hotelu Punta, te 1200 u privatnim kućama i dva pansiona. Igrane su već imale svoj TZ  od 1996. do 2006. od kada su  djelovali pod okriljem TZ Općine Podgora.  Bakalić kaže kako je imao dobru suradnju s krovnim TZ-om,  ali svakako će mjesto s vlastitim TZ-om moći  puno više i učinkovitije djelovati.  Što se tiče samih priprema, Igrane upravo dovršavaju radove na proširenju dijela rive i plaže u  samom središtu mjesta. Za dva metra u duljini od 230 metara  šira je riva. Dovršavaju se i radovi uređenja unutrašnjosti znamenite Zaline kule. Za ovaj spomenik kulturne baštine iz 1668. Ministarstvo kulture osiguralo je oko 120 tisuća kn. Uz ovu kulu je i župna crkva Gospe od Ružarija gdje su  također na samom kraju  radovi  uređenja dvorišta crkve sagrađene još 1752. godine.

Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh