Predstavnici APN-a u Makarskoj: Preostala četiri stana biralo 35 pozvanih

Predstavnici APN-a danas su u Makarskoj omogućili ljudima s druge liste POS-ovih stanova da izvrše odabir preostala četiri neprodana stana. Preraspodjela stanova POS-a vrši se prema redosljedu prvenstva osobama s druge liste, koje to pravo nisu ostvarile prilikom ranijeg odabira, prvog i drugog srpnja 2013.

- Ukupno su preostala četiri slobodna stana i danas se uz njih još moraju odabrati i četiri parkirna mjesta. Danas ćemo skupljati zapisnike o kupoprodaji stana, a potom u redovitoj proceduri slijedi sklapanje ugovora o kupnji i kreditima. Dakle, želimo vidjeti je li netko od 35 ljudi s te dopunske liste prvenstva želi odabrati neki od ova četiri stana, na koja nemaju pravo po pravilniku, ali uz nadoplatu dijela površine koja im ne pripada po pravilniku, da kupe po tržišnoj cijeni. Oni imaju određenu kvadraturu na koju imaju  pravo i samo razliku kvadrata, na koju po pravilniku nemaju pravo, plaćaju po tržišnoj cijeni 1621 eur, izjavio je Krešimir Žunić voditelj prodaje iz APN-a.

Odgovorio je kako su prolongirali rok useljenuja do 31. prosinca a za razlog navodi isto ono što je APN naveo u obavijesti budućim stanarima da kasne jer Grad Makarska nije izvršio obvezu gradnje pristupne ceste. Ističe, također kako će i prije 31. prosinca oni završiti svoj dio obveza i ukoliko Grad osigura pristupnu cestu do objekata neće se više kasniti. 

Piše i foto Janja Glučina  

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh