ROKO I CICIBELA U LJETNOM KINU – Najpoznatiji splitski ljubavni par 30. lipnja otvara Makarsko kulturno ljeto

ROKO I CICIBELA U LJETNOM KINU – Najpoznatiji splitski ljubavni par 30. lipnja otvara Makarsko kulturno ljeto
Makarsko kulturno ljeto 2021. ove godine otvara najpoznatiji splitski ljubavni par ”Roko i Cicibela” i to pod vedrim nebom – na pozornici Ljetnog kina, u izvedbi Umjetničke organizacije Kazališna družina ,,Ritam igre” u srijedu 30. lipnja u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Program ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta osmišljen je i prilagođen epidemiološkoj situaciji, a u nepuna tri mjeseca održat će se više od sedamdeset kulturnih i zabavnih događanja. Grad Makarska ovog je ljeta uvođenjem QR Coda na plakatima omogućio da svi naši turisti na najbrži mogući način i u svakom trenutku na zaslonu svog mobitela mogu saznati sve najvažnije informacije o događanjima u sklopu Makarskog kulturnog ljeta na hrvatskom i engleskom jeziku.

Nema sumnje da će mnogi ovog ljeta upravo Makarsku izabrati za svoju destinaciju jer u gradu pod Biokovom, nakon dulje stanke, ponovno nas očekuju spektakularni koncerti nekih od najpoznatijih izvođača hrvatske glazbene scene, ali i šire.

Nakon koncerata u Zagrebu za koji su se ulaznice rasprodale u rekordnom roku, Natali Dizdar krenula je na ljetnu turneju u sklopu koje će se u Makarskoj zaustaviti 17. srpnja. Publika će, među ostalima, moći uživati i koncertima glazbenih legendi poput Crvene jabuke i Parnog valjka , a glazbenu poslasticu makarskoj publici će 7. kolovoza priuštiti i najpoznatiji balkanski bluzeri Mostar Sevdah Reunion – istinski umjetnici u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz suvremena aranžmanska rješenja. Ni ove godine Makarska neće ostati zakinuta za veliki koncert u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kada će na Kačićevu trgu zapjevati Nina Badrić.

Makarska ni ove godine neće razočarati ljubitelje klapske pisme koja iz godine u godinu ima sve više i više poklonika među turistima. Uz već tradicionalne klapske večeri, jakim domaćim snagama pridružit će se neke od ponajboljih hrvatskih klapa – Kampanel, Rišpet, Subrenum, Munita, Šufit, Bonaca, Kaše i Cambi.

U makarsko ljetno kino ovo ljeto ,,dolaze” i Kolinda Grabar-Kitarović, Ivo Josipović, Stipe Mesić, Franjo Tuđman i Josip Broz Tito, glavni akteri predstave “Predsjednici and ca” koju su osmislili Tarik Filipović i Boris Svrtan, najnoviji hit satiričkog kazališta Kerempuh. Ljubitelji predstava moći će pogledati i „Ringišpil“ u izvođenju Kerekeš teatra, „Štajga“ Gradskog kazališta Joze Ivakić Vinkovci, „Kakva ti je žena takav ti je život“, „Zavodnici“ Kazališne družine „Ritam Igre“, te pet izvedbi predstave “Otok”, Lutkarskog društva Zlatousti iz Makarske.

Makarsko kulturno ljeto poznato je i po svojim koncertima klasične glazbe koji će započeti s Hanom Vlaho (klavir) i Bornom Augustinovićem (marimba) u Staroj franjevačkoj crkvi 5. srpnja, a završiti tek 30. kolovoza nastupom Stipana Popovića (gitara) i Ivane Kenk Kalebić (mandolina) u prekrasnom ambijentu podbiokovskog sela Kotišine, na pozornici ispred crkve sv. Ante.

Nezaobilazni su i nastupi folklornog ansambla Tempet i Điger benda, te nastupi domaćih zborova. Turistička zajednica grada Makarske planira organizirati četiri pučke fešte „Ribarske večeri“, a Gradska galerija Antuna Gojaka četiri izložbe.

Makarsko kulturno ljeto 2021. donosi i izdanja niza već etabliranih manifestacija. Makarski etno festival – „METNO“ u organizaciji Folklornog ansambla Tempet, „Makarska Jazz festival“ u organizaciji Udruge Adria te 16. Festival klapa uz mandoline i gitare – Makarska 2021., u organizaciji Grada Makarske koji se tradicionalno održava krajem kolovoza.

Kraj Makarskog kulturnog ljeta i ove će godine označiti spektakl u gradskoj luci – uprizorenje pomorske bitke kod Makarske iz 887. godine kojom se obilježava Dan Hrvatske ratne mornarice.

Grad Makarska poziva sve organizatore i posjetitelje događanja u sklopu Makarskog kulturnog ljeta na odgovorno ponašanje i poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

 

www.makarska.hr/arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh