GRADSKA GALERIJA “ANTUN GOJAK” – Otvorena izložba “Morske vile” do 28. kolovoza

GRADSKA GALERIJA “ANTUN GOJAK” – Otvorena izložba “Morske vile” do 28. kolovoza
U Gradskoj galeriji “Antun Gojak” sinoć je svečano otvorena izložba slika Damira Kopića – “Morske vile”. Damir Kopić, akademski slikar- grafičar iz Zagreba čija je ovo deseta samostalna izložba sudjelovao je i na desetak skupnih.

- Predstavljena djela postavljena na makarskoj izložbi “Morske vile” na najbolji način demonstriraju Kopićev osobni stvaralački svijet nastao u sintezi egzotike legendarnog i jednostavne ljepote stvarnog. U opusu Damira Kopića fantastika u slikarstvu ima svog dosljednog predstavnika. Slijedeći svoje stvaralačko opredjeljenje autor slikajući pripovjeda o scenama koje se zapravo ne mogu vidjeti već su dijelom nesvjesnog scenarija  Kopićeva fantazma- njegova osobnog “mogućeg svijeta – istaknuo je Josip Karamatić, ravnatelj Gradske galerije, koji je izložbu i postavio i uredio katalog koji ju prati.

Ova zanimljiva izložba kroz osamnaest zadivljujućih ulja na platnu već svojim nazivom asocira na spoj ljepote; mora, tajne njegovih dubina i mašte, onog imaginarnog. Izložba “Morske vile” je otvorena do 28. kolovoza u Gradskoj galeriji te preporučujemo ljubiteljima slikarstva da je posjete.

J.Glučina/ IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh