JOSIPA ŠABIĆ OSTAVILA PUBLIKU BEZ DAHA U STAROJ FRANJEVAČKOJ CRKVI – Arija ‘O mio babino caro’ zahvala makarske sopranistice nakon bisa

JOSIPA ŠABIĆ OSTAVILA PUBLIKU BEZ DAHA U STAROJ FRANJEVAČKOJ CRKVI – Arija ‘O mio babino caro’ zahvala makarske sopranistice nakon bisa
Sigurna da su arije njezina ljubav i profesionalni odabir, duboko emotivna glazbena duša mlade makarske sopranistice Josipe Šabić pomalo je strepila hoće li taj osjećaj uspjeti prenijeti i publici na koncertu u Staroj franjevačkoj crkvi.

Ne samo da je bez daha ostavila publiku kojoj je nakon bisa zahvalila arijom ‘O mio babino caro’ već struka kaže da koncert zaslužuje sve superlative jer pjevački su intonacije bile izvrsne, nadvladala je tremu, a vizualno je bila kraljica pozornice.

Na tom putu desna ruka je bila pijanistica Hana Vlaho, koja je dala uvertiru koncertu, a u sve je s lakoćom izvedbom Puccinija ‘ušetala’ Josipa. U dahu je darovala arije Mozarta, Charpentiera, Bizeta, Gounoda, Verdija, dulje od sat vremena, osim na nekoliko minuta kada je glazbeno na klaviru Staru franjevačku crkvu ispunila 14-godišnja Rena Vlaho, učenica Glazbene škole Makarska.

Ovo večer Makarskog kulturnog ljeta mladost i ljubav prema glazbi su ispunili drevnu crkvicu pri čemu nije zaboravljeno i neko ranije vrijeme.

U znak zahvalnosti Aleksandru Srziću mlada sopranistica izvela je njegovu skladbu ‘Noćas se moje čelo žari’.

 

J. Morović/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh