PU SPLITSKO-DALMATINSKA ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu 16. – 22. rujna ‘Ostani živ i spasi živote drugih’

PU SPLITSKO-DALMATINSKA  ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu 16. – 22. rujna ‘Ostani živ i spasi živote drugih’
Iz PU splitsko-dalmatinske izvještavaju da se od 16. do 22. rujna 2021. godine u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju Dani sigurnosti u prometu.

U prosjeku u Europi svaki dan smrtno strada oko 70 sudionika u prometu te je stoga cilj kampanje pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu raznim preventivno-represivnim aktivnostima koje će se u sklopu kampanje provoditi diljem Europe.

U utorak 21. rujna 2021. obilježava se „Europski dan bez poginulih osoba u prometu“. Taj dan će se u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.
U sklopu navedenih aktivnosti na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji sa  Županijom splitsko-dalmatinskom provest će se akcija u prometu  #NetkoTeČeka.
Dodatne informacije o aktivnostima u okviru Dana sigurnosti u prometu svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL Safety Days.
Građani se mogu uključiti i potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays. Ostani živ i spasi živote drugih!

 

 

MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh