Poziv privrednicima i gospodarstvenicima: Predstavljajte Makarsku na Božićnom sajmu u Strasbourgu

Gradonačelnik Makarske Tonči Bilić pozvao je lokalne privrednike i gospodarstvenike da razmisle o mogućem sudjelovanju te predstavljanju Makarske na Božićnom sajmu u Strasbourgu koji će se ove godine održavati od 29. studenog, trajat će sve do 1.siječnja 2014. godine.

- Radi se o klasičnom Božićnom sajmu kojeg posjeti 2,5 – 3 milijuna posjetitelja, a zarada se procjenjuje na 2-3 puta više od uloženog. Grad Strasbourg nam u okviru promidžbe naše zemlje kao nove članice EU besplatno daje 16 drvenih kućica, te osigurava cjelokupnu promidžbu (plakati, brošure, programi, web), logistiku, scenu, rasvjetu, prostore za kulturna zbivanja, te snosi troškove grijanja, vode i struje. Organizator iz RH osigurava put i smještaj.

U svjetlu bogate kulturne i obrtničke baštine Grada Makarske držimo da je ovo jedinstvena prilika da Makarska predstavi svoju bogatu kulturnu, umjetničku, zanatsku i gastronomsku tradiciju, s obzirom da Grad Strasbourg osigurava, uz sajamski prostor, i gradski prostor za nastupe glazbenih i folklornih skupina, animacije, dječje igraonice i radionice, izložbe fotografija, plakata s različitim krajolicima RH i sl.

Crkva Saint – Pierre – Le – Vieux poziva RH kao novu članicu Eu da od 4. – 7. 12. 2013. predstavi svoje božićne, kulturne i gastronomske običaje, te predlažu dječju radionicu izrade hrvatskog božićnog nakita i kićenje bora, te hrvatski božićni koncert i domjenak s degustacijom hrvatskih gastronomskih proizvoda.

Što se tiče gospodarskog dijela sudjelovanja, posebna gradska komisija uobičajeno sugerira proizvode koji će se najbolje prodavati prema iskustvima s prethodnih sajmova, a to su gastronomski proizvodi, alkohol, gotova brza hrana i napitci, prigodne dekoracije i igračke.

Molimo stoga Vas i Vaše suradnike da odvojite dio svog dragocjenog vremena i prođete kroz tehničko / logističke informacije sudjelovanja i razmotrite moguće sudjelovanje Grada Makarske na Strazburškom Božićnom sajmu. Cijenili bismo da nas što prije izvjestite o mogućem sudjelovanju.Stojimo Vam na raspolaganju za dodatne informacije, stoji u pozivu gradonačelnika Tončija Bilića.

O.F.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh