IN MEMORIAM STANE BRBIĆ – Tučepsko sportsko pero traga je ostavilo i na stranicama novine ‘Makarsko primorje’, dragovoljno je branio najdražu mu Hrvatsku

IN MEMORIAM STANE BRBIĆ – Tučepsko sportsko pero traga je ostavilo i na stranicama novine ‘Makarsko primorje’, dragovoljno je branio najdražu mu Hrvatsku
U 75. godini života, nakon kratke i teške bolesti, danas nas je napustio sportski novinar Stanislav Stane Brbić iz Tučepi, koji je surađivao s nekoliko redakcija, a između ostalog bio je dopisnik novine Makarsko primorje. Bio je dugogodišnji dopisnik Sportskih novosti i Slobodne Dalmacije.

Brbić je rođen u Tučepima 26. rujna 1946. godine, a u životu je imao dvije velike ljubavi – obitelj i sport. Cijeli svoj radni vijek proveo je u Hotelima Tučepi, a od ranih dana mladosti igrao je nogomet za HNK Jadran iz Tučepi. Nakon završetka igračke karijere bavio se i sudačkim pozivom, no najviše ga je veselilo izvještavati o rezultatima sa sportskih terena Makarskog primorja. Stane je bio legenda makarskog sportskog novinarstva, i s nestrpljenjem su brojni ljubitelji sporta krajem sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća čekali ponedjeljak i izvještaje u Sportskim novostima i Slobodnoj Dalmaciji o igrama i rezultatima Zmaja, Jadrana, Galeba, Osejave, Energoinvesta i ostalih klubova s Makarskog primorja. Svakako će nedostajati njegovi kvalitetni i ponekad šaljivi sportski izvještaji.

Bavljenje turizmom i sportom ne ostavlja previše vremena za emocije. Ipak, Stane ih je bio prepun. Senzibilna tučepska duša živjela je za sinove Antu i Vedrana, radovao se unučadi.

Nije čest slučaj da supružnici obraduju svoju najmiliju s buketom cvijeća. Stane je to rado činio, i s ponosom bi odao: – Ovo je za moju Meri. Volim kada je sretna, a oči bi mu se orosile suzama, otkrivajući njihovu veliku povezanost, podršku i brižnost iako su se nanizale bračne godine.

U drugom trenutku, mi kolege, mogle smo ga doživjeti u njegovoj zanesenoj želji da se našali najviše na svoj račun, činio je to vrhunskom glumom, ali i jako ozbiljnog kada je trebalo štititi pravicu.

Stanu Brbiću bilo je lijepo poznavati, moglo se puno naučiti. Kako ostaviti kući malodobnu djecu i velikog srca, bez pogovora, dragovoljno braniti Hrvatsku.

Obitelj i prijatelji od Stane će se oprostiti 27. rujna u 17 sati na tučepskom groblju.

 

 

J. Kovačević – J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh