Udruga kulturni turizam: Pripreme za projekt Kulturna zima u kali

Udruga kulturni turizam iz Makarske objavljuje poziv makarskim udrugama u kulturi, te ostalim organizacijama civilnog društva, kao i umjetnicima, glazbenicima, te svim ljubiteljima kulturnih dogadjanja u gradu da dođu 4. listopada u 18 sati u prostorije udruge na adresi Kalalarga 22, u art tratoriju Arta Larga. Tema će biti projekt ‘Kulturna zima u kali’, a koji započinje ‘Adventom u kali’.

Kako ističu organizatori Frane Ribarović i Vendi Borović osnovni cilja projekta ‘Kulturna zima u kali’ je sustavno obogaćivanje kulturnog života grada Makarske, te oživljavanje tradicijskih vrednota ulice Kala Larga kako bi se dobri duh kulture i naslijeđa u njoj ponovno nastanio. Projekt ‘Advent u kali’ je zamišljen kao kulturni kontrapunkt nametnutoj masovnoj konzumerskoj groznici u vrijeme blagdana, te obiluje posebno osmišljenim dogadjanjima, izložbama, koncertima, predstavama, promocijama, radionicama i prezentacijama koji se svojima sadržajima naslanjaju na autentičnu kulturnu tradiciju grada Makarske.

Kako bi projekt u prosincu u potpunosti ispunio svoj cilj, uz adekvatnu programsku koncepciju je potrebna i kreativna sinergija svih kulturno aktivnih pojedinaca i udruga u gradu Makarskoj. Stoga ih organizatori pozivaju da svojim prijedlozima doprinesu realizaciji ovog projekta.

Piše J. Morović        Foto Ž. Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh