FOTOGRAFIJE MARIJE IVANKOVIĆ U PIVNICI PIVAC DO 3. LISTOPADA – ‘S okusom Mirinde’ je priča o kapima djetinjstva i vremenu koje nije stalo na mulu

FOTOGRAFIJE MARIJE IVANKOVIĆ U PIVNICI PIVAC DO 3. LISTOPADA – ‘S okusom Mirinde’ je priča o kapima djetinjstva i vremenu koje nije stalo na mulu
Makarska dizajnerica Marija Ivanković puna je iznenađenja, a najnovije je svjetlo dana ugledalo na Danima fotografije u Makarskoj.

Na dnevnoj bazi izrada nakita, torbi, remenja i drugih modnih dodataka Marijina je preokupacija, ali uvijek negdje u pričuvi je spreman objektiv, kako radi posvećenosti poslu. ali i odmak od dnevnih zadataka.

U tim trenucima nastala je izložba ‘S okusom Mirinde’ kojom Marija daje svoj pečat Fotonu, a može se pogledati do 3. listopada u Pivnici Pivac.

- Veliki dio moga djetinjstva vezan je uz Krvavicu. Slike su jake, i zato danas, dok hodam mulom ili ponovo osvajam zapušteno Odmaralište, slike mene kao djevojčice uvijek negdje čekaju. Zato i jest naziv izložbe ‘S okusom Mirinde’, pića koje smo pili na terasi i koje je dio našeg odrastanja.

Kroz 19 fotografija promatrač putuje s Marijom i njezinim fotoaparatom od mula do odmarališta, a to i jesu dva povezana ciklusa koja čine zanimljivu izložbu.

Marija rado pojašnjava. -Mul je uvijek isti, samo su se ljudi i moda promijenili, a odmaralište je čuvar vremena, ali i u njemu se povremeno događa život. Sve to snažno utječe na moje emocije.

Čuva ih kroz fotografije, za dane kada će zasigurno nastati izložba s drugačijim odmakom, pogledom na Marijine četrdesete.

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh