UDRUGA S NAJVEĆIM OSMIJEHOM ORGANIZIRALA 9. MEMORIJALNI FESTIVAL MIKE – ‘Koja pozitivna energija, od jutra do ponoći, od radionica do Leta 3′

UDRUGA S NAJVEĆIM OSMIJEHOM ORGANIZIRALA 9. MEMORIJALNI FESTIVAL MIKE – ‘Koja pozitivna energija, od jutra do ponoći, od radionica do Leta 3′
Članove Udruge Mike snažno veže prijateljstvo i sjećanje na prerani odlazak Milana Ožića Mike, a sve što se radi s puno ljubavi ima itekako lijep odjek.

Upravo pregršt pozitivne energije od jutra do iza ponoćnih sati osjetilo se u svakoj minuti na Spomeniku revolucije na Glavici, gdje je Udruga Mike organizirala 9. memorijalni festival Mike.

Uz izvrsnu organizaciju i pripremu i lijepo vrijeme je išlo na ruku pa je kroz Festival prošlo oko tisuću građana, od djece do vremešnih ljubitelja lijepog i humanog, jer to su osnovne značajke ovog tradicionalnog druženja. Sve osobe koje nisu imale covid certifikate mogle su se testirati brzim antigenskim testovima na samom ulazu.

Doduše, ‘sjedište’ mu je na makarskom Gradskom sportskom centru, ali kako su ove godine, zbog pridržavanja epidemioloških mjera, izostala sportska natjecanja, Spomenik na Glavici bio je idealan prostor za druženje i zabavu.

Svatko je mogao naći nešto za sebe. Umjetnica Tina Divić na radionici je poučavala slikanje vinom, a Petra Buljubašić je licima davala novu sliku.

Sportski dio je bio u vidu street workout showa, koji su za Festival pripremili momci iz Wolfs Bara Makarska. Za glazbu u popodnevnom programu su zaduženi prijatelji s Magic Time Vinyl festivala iz Imotskog i domaćin dj Zoran Spajić, koji je i doveo Festival do kraja.

- Lijep je osjećaj kada se oko nečega jako trudite da u tome uspijete. Mi iz Udruge Mike smo ponosni da smo u tome ponovno uspjeli. Puno je naših sugrađana i gostiju pokazalo oduševljenje Festivalom. Kažu, za vrijeme svirke Leta 3 osjetilo se da koliko god je guštala publika i izvođači su poneseni tim fluidom bili obuzeti, a što se osjetilo i na koncertu, zadovoljna je Marija Ivankvić – članica Nadzornog odbora Udruge Mike.

Festival uvijek ima svoju humanitarnu notu. Prikupljeni iznos podijelit će makarskim školama i vrtiću, a iza čega trebaju stajati njihovi projekti. Tako se gradi zajedništvo, a Udruga Mike postaje bogatija za nove članove i sadržaje.

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh