POBJEDNICI 12. ‘MALOG ZMAJA’ – Hajduk i Osijek

POBJEDNICI 12. ‘MALOG ZMAJA’ – Hajduk i Osijek
HRNK Zmaj Makarska organizator je 12. po redu Međunarodnog nogometnog turnira Mali Zmaj 2021. koji zbog pandemije koronavirusa nije održan od 2019. godine pa se sa posebnim veseljem dočekalo ovogodišnje izdanje. Na ovogodišnjem turniru su po prvi put igrale djevojčice, a već tradicionalno u gradu podno Biokova nastupili su najbolji hrvatski klubovi Hajduk, Dinamo, Osijek i Rijeka. Djevojčice su se natjecale u kategoriji U-15, a dječaci u kategorijama U-11 i U-14. Turnir se održao od 23. do 26. rujna 2021. godine, a utakmice su odigrane na terenima makarskog Gradskog sportskog centra te na SC Slatina u Tučepima. Turnir je imao i međunarodni karakter jer su na njemu nastupili klubovi iz Slovenije (Ilirija 1911) i Crne Gore (Stari aerodrom), a na njemu je nastupilo 45 sastava, 25 u uzrastu u-11, 18 u U-14 i 4 ekipe djevojčica. I ova tri dana pokazala su kvalitetne igre na kojima se vidjelo velik broj nadarenih igrača koji će u budućnosti sigurno igrati za svoje seniorske momčadi, a neki i za reprezentaciju Hrvatske. Na turniru je nastupilo gotovo tisuću mladih igrača, a uz njihove trenere, roditelje i navijače Makarska je ova tri dana bila ne samo nogometni već i turistički centar Hrvatske.Ovaj turnir ima veliku tradiciju i značaj, a to potvrđuje veliki interes medija i HNTV koja je izravno prenosila sve tri finalne utakmice te HNS koji ga je uvrstio u svoj službeni kalendar. Glavni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira bili su Grad Makarska i Ministarstvo turizma i sporta RH.

Darko Vlatković, voditelj Škole nogometa Zmaja:

- Bio je ovo još jedan izvrstan 12. po redu ‘Mali Zmaj’ koji je odigran prvi put nakon pandemije koronavirusa. Imali smo veliki odaziv klubova iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, ponosni smo što na našem turniru nastupaju igrači velike četvorke hrvatskog nogometa, a veseli što su po prvi put nastupile djevojčice. Hvala svim sudionicima, svima onima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira (Gradu Makarskoj, Ministarstvu turizma i sporta, djelatnicima GSC Makarska i njihovom ravnatelju Jošku Kosoviću, medijima koji su pratili turnir, kolegama trenerima te HNK Jadranu bez čije pomoći se ne bi mogao organizirati ovaj turnir. Čestitam svim pobjednicima, dječacima naše nogometne škole. Zmajeve kategorije ostvarile su izvanredne rezultate na turniru, kategorija U-11 trenera Gorana Kesara zaustavljena je u četvrtfinalu od Zadra, a kategorija U-14 koju vodi Ivan Jezdižić zauzela je visoko četvrto mjesto među najboljim hrvatskim klubovima. Također zahvaljujem na odlično odrađenom poslu direktoru turnira Petru Talajiću i tajniku Mariju Gojaku. Naravno i direktoru HRNK Zmaj Ivanu Rašiću.

Rezultati i poredak:

Djevojčice U – 15

Finale: HŽNK Hajduk – ŽNK Donat     1   :   0

Poredak:

1. HŽNK Hajduk

2. ŽNK Donat (Zadar)

3. ŽNK Neretva (Metković)

4. ŽNK Split

U – 11

Finale: Hajduk Dinamo     3   :   0

Poredak:

1. Hajduk

2. Dinamo

3. Zadar

4. Osijek

U – 14

Finale: Osijek   -   Rijeka       3   :   1

Poredak:

1. Osijek

2. Rijeka

3. Kustošija

4. Zmaj

Nakon završenih finalnih utakmica zamjenica gradonačelnika Makarske Antonia Radić Brkan uručila je pehare i medalje ekipama djevojčica, Marko Ožić Bebek, predsjednik HRNK Zmaj, dodijelio je pehare i medalje najuspješnijim klubovima uzrasta U – 11, a gradonačelnik Makarske Zoran Paunović veliku feštu zaključio je uručivši pehar i medalje najuspješnijim momčadima uzrasta U-14.

Jakov Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh