GRADONAČELNIK PAUNOVIĆ NA SVEČANOSTI POČETKA NASTAVE PRVE GODINE PREDIPLOMSKOG STUDIJA HOTELIJERSTVA I GASTONOMIJE U MAKARSKOJ – ‘Imate maksimalnu podršku mene i Grada, radimo na dobijete respektabilne prostorije’

GRADONAČELNIK PAUNOVIĆ NA SVEČANOSTI POČETKA NASTAVE PRVE GODINE PREDIPLOMSKOG STUDIJA HOTELIJERSTVA I GASTONOMIJE U MAKARSKOJ – ‘Imate maksimalnu podršku mene i Grada, radimo na dobijete respektabilne prostorije’
Na Svjetski dan turizma svečano je počela nastava studentima i studenticama prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija Hotelijerstvo i gastronomija u Makarskoj, Sveučilišta u Splitu, a čime i Sveučilište i Grad Makarska potvrđuju da razvoj turizma temelje na školovanim i stručnim kadrovima.

Pozdravljajući generaciju koju čine 23 studenta iz Makarske, okolice, ali i Mostara, Čakovca, Požege.., prof. dr.sc. Ivan Pavić, voditelj makarskog Studija u hotelu Park prenio je pozdrave prof.dr.sc. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u Splitu, podsjetivši da je Ljutić zaslužan za pokretanje studija u Makarskoj prije tri godine.

Zaželjevši im sretan početak studija, u nazočnosti nastavnika prof.dr. Ive Mravičića, prof.dr. Ljudevita Pranića, prof. dr. Marijane Jurišić, podsjetio je da je Makarska stari sveučilišni grad jer je prije više od tri stoljeća imala studij teologije, a koji je nakon 2000. godine prebačen u Split. Isto tako rekao je da Split iza sebe ima 48 generacija studenata, što govori o znanstvenoj snazi.

- Imamo hotele visoke kategorije, a nemamo stručnjake. Ovim studijem mi stvaramo kadar koji će razvijati turizam, naglasio je, ustvrdivši da se povijest turizma dijeli na vrijeme prije i poslije korone. Turizam je žilav i snažan, opstao je, ali ga moramo mijenjati – poručio je prof. dr. Pavić.

- Svi ćemo se potruditi da bude te zadovoljni i kažete vrijedilo je doći ovdje. Ako ocjena ne bude takva tu smo da to promijenimo – poručio je voditelj makarskog Studija.

Na početku nove akademske godine studentima se obratio gradonačelnik, prof.dr. sc. Zoran Paunović.

- Čeka nas puno posla. Imate podršku mene kao osobe i Grada Makarske, bitne institucije. Radimo na rješavanju vaših prostorija kako bi imali respektabilan prostor.

Dvije su misli koje su meni pomogle zašto faks? Kratko, studiranjem Hotelijerstva i gastronomije ne usvajate samo znanje, već stječete nova prijateljstva, ljubavi, vještine, otkrivate sebe, što volite, što ne, učite se životu. U čemu ste dobri, a što ne volite. Bit će uspona i padova. Bit će kolegija koje volite i ne volite. U svemu tome ključna misao je motivacija. Razmislite što vas motivira na završetak fakulteta. Mene su motivirala putovanja. Davao sam ispite u roku, radio po ljeti, a u rujnu putovao. Pronađite to što vas motivira.

Mnogi neće završiti fakultet. Ali ako uložite snagu i dodatni napor kad završite faks šaljete poruku o spremnosti završiti započeto, dovesti stvari do kraja. Zato, savjet, samo hrabro naprijed, sreća prati hrabre – poručio je gradonačelnik Paunović, zaželjevši novoj generaciji makarskih studenata sretan početak studija u Makarskoj.

Studente je pozdravila dr. Luce Ivanda, školska liječnica. Savjetovala im je da se drže propisa i mjera kako bi bili zdravi i prevenirali Covid, zbog sebe i drugih.

U svemu je značajna uloga tjelesne i zdravstvene kulture, a na čemu će sa studentima raditi tim na čelu s prof.dr. Dodi Malada.

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh