TABLICA – Sloga i dalje bez poraza

TABLICA – Sloga i dalje bez poraza
3. HNL-Jug, 7. kolo

Odigrano je sedmo kolo na trećeligaškom jugu, u ovoj polusezoni ostalo je još samo jedno međukolo koje će se odigrati krajem listopada. Domaće momčadi izborile su pet pobjeda, dvije utakmice završile su remijem dok su u dva susreta slavili gosti, a postignuto je 28 pogodaka. Hrvatski vitez ne da vrh, mnogi su očekivali njihov poraz u Sinju, ali su dobrom igrom pokorili Junak i ostavili ga praznih ruku. Momčadi iz Posedarja na ruku je išlo i isključenje igrača Junaka Grabovca u 45. minuti, a u 85. crveni karton dobio je i Botica. Sloga je jedina momčad bez poraza, nastavljaju sa načinom igre iz prošle sezone, na mali broj pogodaka, a u Ivanbegovini su zadržali nulu. Kamen nakon 10 godina u 3. HNL prvi put nije doma dobio 4 utakmice. Plava makinja iz Opuzena se zagrijala, malo po malo oni vrebaju kao i prošle sezone, dođe zadnje kolo, oni zasjednu na vrh i uzmu naslov. Zmaj na Podvornici imao previše izgleda protiv raspoloženih igrača Gorana Prolete. Split je došao do treće pobjede u nizu na krilima raspoloženog Krešimira Luetića koji je bio dvostruki strijelac i asistent. Crveni iz Parka mladeži su peticom skočili na peto mjesto, a Baškovođani su bez pobjede i nakon 7. kola. Uskok je na Klisu nanio prvi ovosezonski poraz Hrvacama, a strijelac pogotka vrijednog tri boda bio je Zvonimir Teklić. Bura, Uskok i Zvonimir Teklić zaštitni su znakovi Klisa. Jadranu leži igrati sa Zagorom u Pločama, a susret je bio odlučen već u 22. minuti kada su domaći poveli s 3:0. OSK je tek u sedmom kolu izborio prvu pobjedu, rani pogodci Baraća i Tadića usmjerili su utakmicu. S tri osvojena boda lakše se diše na Golim brdima. Zadar se očito naljutio zbog slabih rezultata u dosadašnjem djelu prvenstva, naletjele su Vodice koje nisu kompletne stigle na Stanove, pa je konačni ishod nekako i očekivan. Dvaput Begonja, Blažević, Vukadinović, Banović i Felipe po jednom su tresli mrežu Mihaljevića. Primorac i Neretva u Biogradu su podijelili bodove, a strijelci su bili Marići, Nikola za Primorac, a Mario za Neretvu.

Rezultati:

Junak – Hrvatski vitez 1 : 3, Kamen – Sloga 0 :0, Neretvanac – Zmaj 3 : 0, Urania – Split 0 : 5, Uskok – Hrvace 1 : 0, Jadran LP – Zagora 4 : 0, OSK – GOŠK Dubrovnik 2 : 0, Zadar – Vodice 6 : 1, Primorac – Neretva 1 : 1

Poredak:

Hrvatski vitez 18, Jadran LP 16, Neretvanac 14, Sloga 13, Split 11, GOŠK Dubrovnik 1919 11, Uskok 11, Hrvace 10, Zagora 9, Junak 9, Zadar 8, Primorac 8, Neretva 8, OSK 7, Zmaj 7, Kamen 6, Vodice 5, Urania 1

Lista strijelaca:

7 – Mario Marić

6 – Marko Musulin, Drago Gabrić

5 – Ivan Mastelić

4 – Luka Vodopija, Mateo Rončević, Krešimir Luetić

Iduće kolo igra se u subotu (2. listopada) Zmaj je gost Neretve, a radi kazne Neretva je domaćin u Pločama, ostali parovi su:

Split – Neretvanac, Hrvatski vitez – Urania, Sloga – Junak, Vodice – Kamen, Hrvace – Zadar, GOŠK Dubrovnik – Jadran LP, Primorac – OSK, Zagora – Uskok.

Sve utakmice započet će u 15.30 sati.

J. Kovačević/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh