Glavno da se klajmba: Treći memorijalni alpinistički kamp od subote do utorka u Brelima

 

Nakon što je dvije godine održavan u Bastu, treći po redu memorijalni alpinistički kamp Glavno da se klajmba, posvećen uspomeni na preminulog Tonija Rosu održat će se od subote 5. listopada do utorka 8. listopada u Brelima. I ove je godine veliki interes alpinista za dolaskom na Makarsko primorje početkom listopada, o čemu govori i očekivana brojka od preko 150 gostiju iz Hrvatske i okolnih zemalja koji će kroz tri dana druženja uživati u ljepotama Biokova, kao i večernjim predavanjima i projekcijama.

Što se tiče predavanja, o usponima i dosadašnjim ekspedicijama govorit će Nina Ađanin, kao i Matevž Kramer, koji će predavati na temu zimskih uspona u slovenskim stijenama, dok će Komisija za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza organizirati radionicu za vodiče na temu Short ropinng, a koju će voditi vodiči F kategorije. Također, svakog će dana ulogu ‘domaćina’ zaduženih za zajedničku večeru preuzimati po jedan od klubova suorganizatora, odnosno SAK Ekstrem, AO Velebit te AO Željezničar.

- Zadovoljstvo mi je kazati da smo organizacijski sve pripremili kako treba, te da je potpuno zaživjela tradicija alpinističkog okupljanja u našim krajevima početkom listopada. Ove smo se godine odlučili na Brela jer su nam ljudi iz te općine sami prišli, ponudili nam jako dobre uvjete i mogu samo zaključiti da mi je jako drago su lokalne zajednice sada napokon do kraja prepoznale potencijal ovog kampa. Također nam je veliku podršku dao i PP Biokovo, a ja sam siguran da će i ove godine kamp Glavno da se klajmba proći prije svega u prijateljstvu, kazao nam je predsjednik makarskog SAK Ekstrem Dragan Delić.  

O.Franić/Foto: www.glavnodaseklajmba.com

Subota 5.10.2013.

- Penjanje

- Prijava sudjelovanja na memorijalu, smještaj šatora, plaćanje boravišne takse, majice – cijeli dan do predavanja

- Radionica short ropping – 17:00 – 19:30h

- Predavanje Matevž Kramer – 20:00h

- Večera – 21:00h

Nedjelja 6.10.2013.

- Penjanje

- Radionica short ropping – 9:00-14:00h

- Podjela značaka Alpinist – 19:00h

- Predavanje Nina Ađanin – 20:00h

- Večera – 21:00h

Ponedjeljak 7.10.2013.

- Penjanje -

Večera – 20:00h

Utorak 8.10.2013.

- Penjanje

- Završetak memorijala

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh