O RADU USTANOVA U KULTURI NA MAKARSKOM GRADSKOM VIJEĆU – Rad kvalitetan, Muzeju i Galeriji nedostaje prostora

O RADU USTANOVA U KULTURI NA MAKARSKOM GRADSKOM VIJEĆU – Rad kvalitetan, Muzeju i Galeriji nedostaje prostora
Makarsko Gradsko vijeće na svojoj 3. sjednici, pod predsjedanje Gordane Muhtić, usvojilo je Izvješće i financijsko izvješće Gradske knjižnice Makarska za 2020. godinu, a koje je podnijela Ana Duvnjak, ravnateljica. Od 14. ožujka do 27. travnja Knjižnica je bila zatvorena za korisnika, ali aktivna na Facebooku, radi Covid mjera. U ostalim mjesecima imala je raznoliku aktivnost i radilo se na sređivanju arhivske građe.

Stjepan Zelić je u raspravi naglasio da treba obogatiti ponudu i poraditi na Bibliobusu.

Josip Karamatić, ravnatelj Gradske Galerije “Antun Gojak”, podnio je Izvješće o radu za 2020.

- Izložbe, obilježavanje prigodnih datuma, radionice, Likovna kolonija, nove knjige, sređivanje dokumentacije, su presjek rada Galerije. Posjetitelja je bilo više od 1700 – podsjetio je Karamatić, naglasivši da slikar Antun Gojak mora imati stalni postav, ali za to nema prostora.

Rad Galerije je bogat, vijećnici su pohvalili rad ustanove. Ivana Franić je predložila otvaranje muzejskog shopa, ali i da Galerija i Glazbena škola zajedno s Gradom urede dvorište Stare škole, na što je dao objašnjenje ravnatelj Karamatić da prostor pripada Glazbenoj školi.

Predsjednica Gordana Muhtić je čestitala na 25 godina rada Galerije.

Za Gradski muzej Makarska Izvješće o radu za 2020. podnio je ravnatelj Marinko Tomasović.

Prošle godine bilo je 150 posjetitelja, naglasio je, a što je posljedica korone, ove godine prodano je do danas 420 ulaznica. – Pet i pol mjeseci arheološki sam istraživao na Sv. Petru, i završena su arheološka istraživanja započeta 2011. U svibnju je počeo rad Interakcijski centar u Kotišini. Ima dosta neizložene arheološke građe. Vila Irena bila bi dobro rješenje za Odjeljenje Gradskog muzeja – kazao je Tomasović.

Tina Međurečan je mišljenja da Muzeju trebaju kreativna rješenja. – Naš Muzej zaslužuje veću pozornost građana i turista – zaključila je.

Gradski vijećnici za mrtvozornika su predložili dr. Slavka Radmana, a o prijedlogu se treba očitovati Županija.

 

 

Jasna Morović/IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh