FILMSKA SEKCIJA OŠ O. PETRA PERICE DVA PUTA ZLATNA – Na Festivalu u Varaždinu za ‘Volontiranje’ osvojili prvu nagradu stručnog i dječjeg ocjenjivačkog suda

FILMSKA SEKCIJA OŠ O. PETRA PERICE DVA PUTA ZLATNA – Na Festivalu u Varaždinu za ‘Volontiranje’ osvojili prvu nagradu stručnog i dječjeg ocjenjivačkog suda
Sve je više lijepih vijesti koje nam stižu iz Filmske sekcije Osnovne škole o. Petra Perice.

Tek tjedan dana je prošlo kako su primili prvu nagradu i priznanje u Bjelovaru, a jučer iz Varaždina stiže briljantna vijest.

Na 59. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece za tv reportažu ‘Volontiranje ‘ i stručni žiri i i dječji ocjenjivački sud ih je nagradio prvim nagradama.

Podsjetimo, Lana Strman, zajedno s nastavnicom Marinom Srhoj, u reportažu je pretočila volontiranje Ane Vučko i Ane Protrka.

Komentar stručnog ocjenjivačkog suda je bio: – Kako dolazi do motivacije za humanitarni rad, što ga potiče, kako ga organizirati i biti kreativan u tome, doznajemo iz ove optimistične reportaže koja potvrđuje da mladi itekako imaju potencijala za ovakve humanitarne akcije.”

A, komentar dječjeg ocjenjivačkog suda: - Film Volontiranje osvaja prvu nagradu jer potiče na razmišljanje da se pokrenemo i češće pomažemo drugima.

U Filmskoj sekciji OŠ o Petra Perice koja pronosi ime Makarske dječjim filmskim svijetom presretni su, a čestitke stižu sa svih strana.

-Drago mi je da je nagrađen naš trud i rad. Djeca i ja zajedno rastemo. Zadovoljstvo je tim veće jer je Revija u Varaždinu jak festival, a takva je i konkurencija. Ne donose svoja filmska ostvarenja samo sekcije škola već se predstavljaju i polu profi klubovi. Dobiti dvije nagrade, osvojiti srce stručnog i dječjeg suda, veliko nam je priznanje ali i motivacija – ponosno će voditeljica Marina Srhoj.

 

 

Jasna Morović/arhiva MP

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh