GABRIN MARATON – Ivan Okmažić drugi među juniorima

GABRIN MARATON – Ivan Okmažić drugi među juniorima
U organizaciji Brdskog biciklističkog kluba “Orlov krug” u Vodicama je održano 12. po redu izdanje „Gabrinog maratona“, utrke koja se vozi u sjećanje na Gabrijela Skočića i njegove kolege vatrogasce koji su tragično preminuli u gašenju požara no otoku Kornatu 2007. godine. Ove godine, vodička utrka bila je posebna i organizacijski još zahtjevnija s obzirom da je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u disciplina mamaraton XCM za kategorije Elite & U-23 (M) i Elite Ž te za juniorsku, kadetsku i veteransku kategoriju, a organizator je odradio odličan posao.

- Sve je prošlo u najboljem redu. Svi su oduševljeni, primili smo puno pohvala na račun organizacije što nam je drago jer je riječ o utrci koja je posvećena našem Gabrijelu i ostalim vatrogascima stradalim u kornatskoj tragediji. Jest da smo se naradili, nije bilo lako urediti i označiti 95 kilometara staze, ali isplatilo se i mi smo jako zadovoljni – kazao je Antonio Barišić, predsjednik BBK “Orlov krug”.

Na utrci je nastupio i član makarskog BK “Biokovo” Ivan Okmažić i u juniorskoj konkurenciji zauzeo drugo mjesto iza Zagrepčanina Jakova Svilokosa. U Vodicama je nastupilo 125 biciklista iz cijele Hrvatske, a u glavnoj disciplini Elite & 23 slavio je Anthoni Bilić (Four Es Racing Team). Na postolje su se penjali i domaći vozači i po tom pitanju organizatori mogu također biti zadovoljni.

J. K./BK Makarska

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh