LISTOPADSKA TURISTIČKA SLIKA – Od 1 069 gostiju polovica boravi u osam hotela

LISTOPADSKA TURISTIČKA SLIKA – Od 1 069 gostiju polovica boravi u osam hotela
Makarski hotelijeri i iznajmljivači kao i ostali objekti za smještaj ne mogu biti nezadovoljni listopadskom turističkom slikom.

Prema podacima makarske Turističke zajednice u gradu se odmara 1 069 gostiju, a njih 583 su odabrali hotelski smještaj jer, otvoreni su Meteor, Biokovo, Miramare, Park, Porin, Osejava, Biokovka i Maritimo. U domaćinstvima su popunjena 343 kreveta, a i kamp smještaj privlačan je posjetiteljima Makarske.

Sadašnje brojno stanje turista, u usporedbi s rekordnom 2019., značajno je manje jer se u listopadu prije dvije godine u Makarskoj odmaralo više od 2400 gostiju. Ipak, s obzirom na nove okolnosti putovanja i poslovanja radi pridržavanja epidemioloških mjera, razloga za zadovoljstvo ima posebno ako se podsjetimo da je Makarska u sezoni bila poželjna destinacija, a to je i ostala. Ne slučajno, sa stane Grada Makarske na vrijeme su se poduzele preventivne i epidemiološke mjere, a i dalje su na snazi, tako da su gosti informirani o lijepom, ali i sigurnom odmoru.

‘Mjesec hrvatskog turizma’ akcija Ministarstva turizma i HTZ-a, a kojoj se gostima nudi odmor uz niže cijene u hotelima, zasigurno i u Makarskoj ima odjeka jer više id 50 gostiju su domaći.

Ovih listopadskih dana, inače, u Makarskoj najbrojniji gosti su iz Njemačke, Norveške, Ujedinjene Kraljevine, Bosne i Hercegovine.

 

 

 

J. Morović/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh