U svibnju Makarska zabilježila 40.000 noćenja

Pet posto gostiju više!

Trenutno je u Makarskoj 1600 turista (uglavnom u hotelima).  Turistički djelatnici  najavljuju  turistički dobar lipanj te da se Eurpopsko prvenstvo u nogometu neće negativno odraziti na turistički promet. Dapač, u Hotelima Makarska kažu kako su se organizirali za praćenje prvenstva i očekuju još veći broj turista

Pretposljednjeg se dana svibnja u gradu pod Biokovom odmara 1600  gostiju. Većina turista smještena je u hotelima, dok je njih 240 u privatnim kućama.

Možda brojke za turistički grad i nisu impozantne, ali su za pet posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Svakako ohrabruju i dobar su uvod u uspješnu turističku sezonu.

-U svibnju je u Makarskoj ostvareno 40 tisuća noćenja! Najviše turista imamo iz Švedske, Njemačke, Norveške, Češke i Engleske. Većina njih za svoj odmor u Makarskoj odabrala je hotel Meteor u  kojem je trenutno 370 gostiju. Poboljšanje,dakako, očekujemo i u sezoni – kaže Tonći Lalić u Turističkoj zajednici grada Makarske. Turistički dobar i uspješan i mjesec lipanj očekuju ovdašnji domaćini premda se, osobito oni u privatnom smještaju, pribojavaju da bi Europsko prvenstvo u nogometu moglo i negativno utjecati na broj dolazaka u lipnju i na početku  srpnja.  Prije svega strah je opravdan jer je prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini otkuda je u Makarskoj najveći broj turista. Naime, prošle godine u Makarskoj su najbrojniji turisti bili upravo iz Poljske! Premda sumnje postoje, većina pak smatra kako to i neće imati utjecaja na dolazak jer mnogi će doći i odavde na odmoru pratiti prijenos Prvenstva, nadamo se.

Izvrsne najave i za lipanj

Bez obzira što je u lipnju i početkom srpnja Europsko prvenstvo u nogometu, to neće poremetiti  broj dolazaka turista u makarske hotele. Od Mirjane Šutić, direktorice prodaje Hotela Makarska, doznajemo kako oni očekuju maksimalno dobar broj dolazaka, a za to su se i pripremili. -I mi ćemo pratiti Prvenstvo u sva tri naša hotela – Meteoru, Dalmaciji i Rivijeri na velikim ekranima u posebnom ugođaju i prilagođenim programom i cijenama pića. Organizirali smo sve, spremni smo i, dapače, očekujemo jako dobru posjećenost i u vrijeme Prvenstva, a gosti nam stižu iz Skandinavije, Njemačke, Engleske i sve više iz Rusije – kaže Mirjana Šutić.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić  

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh