U ZGRADI GRADA MAKARSKE IZLOŽENO DJELO STIPANA TADIĆA POVODOM ROĐENDANA GRADA – Sliku „ Biokovo „ do 29. listopada možete vidjeti radnim danom od 7-15 i subotom i nedjeljom od 9-12 sati

U ZGRADI GRADA MAKARSKE IZLOŽENO DJELO STIPANA TADIĆA POVODOM ROĐENDANA GRADA – Sliku „ Biokovo „ do 29. listopada možete vidjeti radnim danom od 7-15 i subotom i nedjeljom od 9-12 sati
Slika „Biokovo“ Stipana Tadića, najperspektivnijeg slikara mlade generacije, bit će izložena u zgradi Grada Makarske povodom proslave Dana grada. Građani će u ovoj monumentalnoj slici najveće mlade zvijezde hrvatskog slikarstva, Zagrepčanina s njujorškom adresom, imati prilike uživati sve kraja listopada.

Stipan Tadić rođen je 1986. godine u Zagrebu. Studij slikarstva završio je 2011. godine u klasi profesora Kauzlarića-Atača na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2020. godine završio je diplomski studij slikarstva na prestižnom Columbia University School of Arts u New Yorku. Iako mlad, već je etablirani vizualni umjetnik koji djeluje kao slikar, ilustrator, strip-crtač, muralist i zaljubljenik u naivu strip crtač s ateljeom u Autonomnom kulturnom centru „Medika“. Aktivni je sudionik na domaćoj i međunarodnoj sceni. Dobitnik je nekoliko nagrada te sudjeluje na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Od 2013. godine je član Hrvatskog društva samostalnih umjetnika. Suorganizator je izložbe „Antisalon“ koja se održava svake dvije godine kao reakcija na Salon Mladih.

- Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što nam je Stipan Tadić ustupio ulje na platnu s motivom Biokova koja je dio ciklusa Hrvatske planine. Ciklus Hrvatske planine obuhvaća pet ulja na staklu te pet monumentalnih ulja na platnu među kojima se uz Dinaru, Velebit i Sljeme našlo i Biokovo – poručili su iz Grada.

Slika će biti izložena u zgradi Grada od 18. – 29. listopada, a građanima je dostupna za razgledavanje radnim danom od  7-15 sati te subotom i nedjeljom od 9 -12 sati.

 

MP

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh