DVODNEVNA EDUKATIVNA PJEŠAČKA TURA – Učenici sedam 5. razreda osnovnih škola u projektu „Makarska i .”

DVODNEVNA EDUKATIVNA PJEŠAČKA TURA – Učenici sedam 5. razreda osnovnih škola u projektu „Makarska i .”
Startala je jutros dvodnevna edukativna pješačka tura „Makarska i .” kojom na poseban način ove godine makarski osnovnoškolci proslavljaju rođendan grada.

Tijekom dva dana, edukativna pješačka tura „Makarska i .” , koju Grad Makarska ove godine organizira prvi put, turom kroz grad od Napoleonova spomenika do Šetališta fra Jure Radića uključuje 7 odjeljenja učenike 5. razreda obje makarske osnovne škole. Danas su startala tri razreda, svaki u svojem terminu zbog epidemioloških razloga, Osnovne škole oca Petra Perice, a sutra će istom turom i istim uvjetima proći i četiri razreda Osnovne škole Stjepana Ivičevića.

Krenuli su od Napoleonova spomenika, preko Sv. Petra, Gradskog muzeja Makarska, Informativnog centra makarske Turističke zajednice, zatim Trga Tina Ujevića, Kačićeva trga, Mletačke česme, Malakološkog muzeja, Parka prirode Biokovo te Šetališta fra Jure Radića.

- U rukama su nosili ‘kartu s blagom’, a koja je im je podloga za oslikavanje Makarske. Na svakoj lokaciji dočekali su ih stručne osobe i približile im povijest i značaj tog dijela grada. Na Šetalištu fra Jure Radića gdje su ih čekali Tina Divić i Agata Ravlić slikaju svoje dojmove, a koliko su tog znanja usvojili pokazuju u kvizu. Razred koji bude najbolji, što će se znati na kraju ovog dvodnevnog natjecanja osvojit će za nagradu majice s promotivnim logom projekta u kojem su sudjelovali „Makarska i .”, doznali smo od djelatnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske, Sandre Vranješ, savjetnice za kulturu i Hrvoja Eljuge, višeg stručnog suradnika za realizaciju programa i projekata koji vode ovaj projekt u kojem učenici na zanimljiv i duhovit način upoznaju svoj grad.

J.Glučina /Ž.Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh