GRAD MAKARSKA I SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” PONOSNI NA VOLONTERE – Uručene nagrade i priznanja za nesebično pomaganje drugima, Dragica Gaga Stakić volonterka godine

GRAD MAKARSKA I SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” PONOSNI NA VOLONTERE – Uručene nagrade i priznanja za nesebično pomaganje drugima, Dragica Gaga Stakić volonterka godine
Volonterima našeg grada koji su svojim djelima olakšali i uljepšali život drugih danas su u gradskoj vijećnici uručena priznanja i nagrade, dodijeljena u četiri kategorije. O njihovom nesebičnom volonterskom radu govorila je Patricija Batinović, voditeljica projekta koji Savjetovalište “Lanterna” u suradnji s Gradom Makarskom provodi već petu godinu.

Zahavlnost volonterima i ponos što ih ima puno koji na taj način pomažu drugima izrazila je dogradonačelnica Antonia Radić Brkan koja je uručila nagrade volonterima, te predsjednica Povjerenstva za odabir volontera 2021. Marina Andačić Krivić.

- Lijepo je vidjeti da se volontiranje na ovaj način promovira i da je bez obzira na epidemiološke mjere veliki broj kandidata. Ovakav broj puno govori o gradu i građanima Makarske. Mnoge organizacije u našem gradu organiziraju volonterski rad što se posebno vrijednim pokazalo u kriznim situacijama nakon potresa u Petrinji kada smo pokazali složnost i spremnost pomoći potrebnim. Grad će i dalje pratiti i podupirati rad Savjetovališta “Lanterna” – kazala je dogradonačelnica Antonia Brkan Radić zahvalivši svim volonterima na njihovom radu u zajednici.

Nakon uvodnih riječi uručene su nagrade i priznanja. Dragica Gaga Stakić, volonterka Crvenoga križa koja je odradila 436 volonterski sati dobitnica je nagrada u kategoriji Volonterka 2021. godine. Nagradu je u njezinoj odsutnosti preuzeo njezin brat, a Dragica je  zahvalila izravnom video vezom .

U kategoriji – Dugogodišnji doprinos razvoju lokalne zajednice volonterskim radom, pripala je Krešimiru Žanetiću. Za kategoriju Organizator volontiranja 2021. dobitnik nagrade je Udruga “Mike” koja okuplja 338 volontera.

Ana Vučko i Ana Protrka dobitnice su nagrada u kategoriji Mladi volonter/ka do 25 godina.

Uručena su također i dva posebna priznanja i to prvo priznanje je pripalo makarskoj dici – Ivanu Ravliću, Petru Matutinoviću i Ivanu Brkulju za Petrinju, a drugo priznanje za poseban doprinos zajednici dodijeljen je Inicijativi Makarska rivijera – srcem za Petrinju na čelu čije su organizacije bili; Mijo Pašalić, Josko Šarić i Jovica Šegan. U Ime Inicijative zahvalio je poduzetnik Mijo Pašalić. Izrazivši ponos na volontere Makarske kazao je da će uvijek biti potpora njihovu radu i radu Savjetovališta “Lanterna”.

I za kategoriju Volonter /volonterka 2021. zahvalnicu su dobili; Nina Turić, Katarina Čizmić, Dario Pervan, Ela Sokoli i Damir Šimić. Uručena su također zahvalnice i to u kategoriji Mladi volonter Ani Marče, Nini Mayi Gaće, Pauli Burić i Marti Mišković. Za kategoriju – Organizator volontiranja 2021. zahvalnicu su dobili; Gradsko društvo Crveni križ Makarska, Udruga “Kredenca”, Udruga “Šapama od srca”.

 

J.Glučina/ IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh