MAKARSKA SLAVI DAN GRADA 24. LISTOPADA – Proslava otpočela odavanjem počasti najzaslužnijima

MAKARSKA SLAVI DAN GRADA 24. LISTOPADA – Proslava otpočela odavanjem počasti najzaslužnijima
Proslava Dan grada Makarske 24. listopada otpočela je  odavanjem počasti najzaslužnijima za prosperitet slobodnog grada.Izaslanstva Republike Hrvatske, Grada Makarske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, političkih stranaka HDZ-a i SDP-a položili su vijence i odali počast zaslužnima pred Središnjim križem na Gradskom groblju Sv. Križa, gdje je gradonačelnik Zoran Paunović pozvao na minutu šutnje kojom je odana počast svima koji su svoje živote utkali u povijest Makarske. Gradonačelnik je podsjetio na značaj današnjeg dana kada je 24. listopada 1865. donijelo Odluku o službenoj uporabvi hrvatskoga jezika.

Župnik mons. Pavao Banić vodio je molitvu odrješenja. Cvijeće i svijeće položeni su i na Spomeniku hrvatskom branitelju, gdje je odana počast svima koji su svoje živote utkali u slobodu Hrvatske. Pred Spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu položeni su vijenci i upaljene svijeće, a na odavanje počasti minutom šutnje pozvala je dogradonačelnica Antonia Radić Brkan. Naglasila je:  -Dan grada je prilika da se prisjetimo svih onih koji su svojim radom i angažmanom doprinijeli razvoju našega grada, samim tim i razvoju naše države.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te minutom šutnje na Spomeniku revolucije na Glavici odana je počast svim antifašistima i partizanima koji su svoje živote utkali u slobodu Makarske.

Nakon odavanja počasti zaslužnim građanima za slobodu i razvoj grada, po programu proslave Dana grada u 12 sati je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Makarske koja se i ove godine slavi u posebnim epidemiološkim uvjetima.

Svečarsko ozračje na ulicama grada uljepšao je tradicionalni nastup Gradske glazbe Makarska i nastup klape Fjoret.

Proslava Dna grada Makarske nastavlja se misom za grad u 19 sati u konkatedralnoj crkvi sv. Marka.

U 20 sati je u dvorani Arte koncert Big benda Makarska.

J.Glučina / IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh