Od 1. lipnja plaćanje parkinga i mobitelom!

Gradska parkirališta u Makarskoj u sustavu ‘M-parkinga’

Svi korisnici gradskih parkirališta, na kojima je u dvije zone oko 350 mjesta, od 1. lipnja uslugu mogu platiti i kada nemaju kuna u novčaniku, no moraju imati mobitel!

Naime, prvog dana lipnja na snagu stupa plaćanje parkiranja mobilnim telefonom! Ideja je to na kojoj se radi više od pola godine, a na inicijativu gradonačelnika Marka Ožića Bebeka.

Kako nam je pojasnio voditelj Pogona Antonio Zec, građani i dalje mogu usluge parkiranja platiti putem jednog od 16 parkirnih automata. Ukoliko to žele učiniti mobitelom, a uključeni su svi operateri, trebaju odaslati SMS-poruku u kojoj će ukucati za 1. (crvenu) zonu M-parkinga  broj 8208, i 2. (žutu) zonu 8209, te registraciju svog vozila. Za prvu zonu sat parkinga plaća se10 kuna, a za drugu 8 kuna. Slanjem jedne SMS-poruke može se platiti parkiranje za najmanje jedan sat, i više od toga, bez ograničenja. Na svim parkirališnim automatima bit će upute o plaćanju!

Kontrola će se i dalje vršiti putem kontrolora koji će u svojim prijenosnim uređajima moći provjeriti je li vozilo platilo parkiranje. U Pogonu vjeruju kako će nova mogućnost plaćanja parkiranja donijeti olakšanje u poslovanju, a korisnicima parkinga jednostavnost u plaćanju.

U nekim gradovima, poput Zagreba, korisnici parkinga u 50 posto slučajeva koriste mobitel i program mobilnog parkiranja za plaćanje usluga parkiranja.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh