GRAD MAKARSKA PRVI PUT NABAVLJA VOZILA NA ELEKTRIČNI POGON – Gradonačelnik potpisao ugovor za nabavu 4 mopeda i 1 vozilo

GRAD MAKARSKA PRVI PUT NABAVLJA VOZILA NA ELEKTRIČNI POGON – Gradonačelnik potpisao ugovor za nabavu 4 mopeda i 1 vozilo
U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito direktor Fonda Siniša Kukić i gradonačelnik Makarske dr. sc. Zoran Paunović jučer su potpisali ugovor o sufinanciranju nabave energetski učinkovitih vozila vrijedan 101.000,00 kuna, odnosno 40 % vrijednosti projekta. Grad Makarska osigurao je sredstva za nabavu vozila kategorije L1 i N1 u okviru Javnog poziva za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila koji je proveo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kroz projekt će se nabaviti četiri L1 vozila, odnosno četiri laka motorna vozila na dva kotača – B moped na dva kotača, a namijenjena za potrebe komunalnog redarstva te jedno vozilo N1, odnosno motorno vozilo za prijevoz tereta čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 t, a za potrebe Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti.

Gradonačelnik Makarske izrazio je zadovoljstvo suradnjom te potpisivanjem ugovora kojim Gradska uprava prvi put kreće u smjeru smanjenja operativnih troškova gradskih vozila te smanjenja emisija CO2 od strane Grada Makarske.

Na sastanku su nazočili i ravnateljica Makarske razvojne agencije – MARA Lidija Vukadin Vranješ, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Maja Rajčić te voditeljica Ureda direktora Hrvojka Petrović Grahli, a razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji koja je ocijenjena iznimno uspješnom te o novim javnim pozivima koji su u pripremi.

U ovoj prigodi, a nakon prethodno donesene Odluke o financiranju i provedenog postupka javne nabave, potpisan je i Ugovor o sufinanciranju energetske obnove zgrade javne namjene sa svojstvom kulturnog dobra – Vile Irene. Vrijednost dvaju ugovora iznosi 930.000,00 kuna.

 

MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh