ZA LJEPŠU MAKARSKU – Zeleni tim stručno će raditi na projektu razvoja krajobrazne arhitekture i hortikulture grada

ZA LJEPŠU MAKARSKU – Zeleni tim stručno će raditi na projektu razvoja krajobrazne arhitekture i hortikulture grada
U zadatke koje je aktualna gradska vlast stavila pred sebe je da Makarska ima što više zelenih površina. Polako se počinju stvarati preduvjeti za taj projekt.

Izvijestio je o tome na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Zoran Paunović. Naime, predstavio je Zelenu sedmorku, tim sugrađana koji su odabrani među ukupno 16 prijavljenih za rad na projektu razvoja krajobrazne arhitekture i hortikulture Grada Makarske. Poziv je objavljen s ciljem pronalaska stručnjaka s Makarske rivijere koji imaju znanja, vještine i volju za uhvatiti se u koštac s ovako zahtjevnom temom.
- Sretan sam što smo uspjeli oformiti kvalitetan tim, s kombinacijom mladosti i iskustva, kojeg spaja zajednička ljubav prema prostoru, znanje i spremnost za preuzimanje odgovornosti za kvalitetno upravljanje zelenim površinama našeg grada na koje ćemo biti ponosni – ističe gradonačelnik Paunović.

Tim čine Ante Kovačić – magistar inženjer hortikulture, mag.ing.hort., Marta Sumić – diplomirani inženjer agronomije – uređenje krajobraza, dipl. ing. krajobrazne arhitekture
Ivana Tadić – magistra inženjerka ekološke poljoprivrede i agroturizma, mag.ing.agr
Nino Ravlić – magistar inženjer poljoprivredne tehnike, mag. ing. agr., Ivan Šimić – diplomirani inženjer šumarstva, mag.ing.silv., Dajana Bušelić – magistra inženjerka agronomije, mag. ing. agr., Katarina Židić – sveučilišna prvostupnica inženjerka urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša. Održan je prvi sastanak na kojem je bio nazočan dio tima, a ostali su sudjelovali on line.

Pred Zelenom sedmorkom je zahtjevan zadatak izrade katastra zelenih površina i smjernica gospodarenja istima. Pri izradi smjernica konzultirati će se i druge prostorno-planske stručnjake kako bi dobili cjelovito rješenje za prostor koji ostavljamo budućim naraštajima.

 

MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh