Makarski Crveni križ: U akciji solidarnosti 2013. volonteri iz Srednje strukovne škole

Kao i svake godine 10. listopada diljem Hrvatske Crveni križ  provodi akciju Solidarnost na djelu. Tako je i u Makarskoj gdje se jutros iz prostorija Crvenoga križa Gradskog društva Makarska, desetak volontera, učenika Srednje strukovne škole, uputilo u akciju prikupljanja pomoći za one kojima je pomoć najpotrebnija. Volonteri obilaze ustanove i javne prostore u cijelom gradu i prikupljaju novac za pomoć potrebitim a prilikom darivanja novca građani od volontera dobiju bon od pet do 20 kn, ovisno koliko doniraju kao potvrdu sudjelovanja u akciji. Prikupljenim novcem kupit će se hrana i druge potrepštine najpotrebnijima na Makarskom primorju.

Zaposlenici u prostorijama Crvenog križa danas od osam do 18 sati zaprimaju pomoć; hranu, odjeću i obuću te materijalne potrepštine i novac. Tako u ovoj akciji, i novcem ili tek kilogramom brašna, bilo čime što nama ne treba možemo pomoći svi kako bi se pomoglo i onima koji ni to nemaju.

Odaziv građana Makarske i Makarskog primorja je uvijek  dobar, a najviše zadivljuje što se u akciju uključuju mladi volonteri.

-Imamo odličnu suradnju sa školama. I svake godine mladi volonteri sudjeluju u njoj. Inače ovo je 41. akcija, odnosno toliko godina se organizira uvijek 10. listopada, a u njoj sudjeluje svih 99 društava Crvenog križa u Hrvatskoj, kaže Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska.

Volonteri u akciji Solidarnost na djelu 2013. su učenici Strukovne škole Makarska: Karla Jerković, Marta Nikolić, Jure Tomas, Ivan Zelić, Ana Marija Vrdoljak, Jelena Lovrić, Emilija Garmaz, Kate Svaguša, Tamara Bakšić i Mladenka Ančić. Fotografirali smo ih ispred Crvenoga križa prije nego li su se razišli po svim dijelovima grada kako bi prikupili što veću pomoć za  sugrađane kojima je pomoć najpotrebnija.

Piše i foto Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh