Na pressici 14. listopada o prikupljenom novcu velikim humanitarnim koncertom za liječenje Marka Glibote

 

Makarani ujedinjeni u velikom humanitarnom koncertu organiziranom 29. rujna u Gradskoj sportskoj dvorani kako bi pomogli teško oboljelom 14-godišnjem Marku Gliboti, uspjeli su prikupiti 212.000 kn. 

Već dvije godine Marko Glibota boluje od leukemije i zbog brojnih komplikacija u liječenju u Zagrebu i njemačkoj klinici Kinderklinik u gradu Wurzburgu potrebno mu je 150 tisuća eura. Za prikupiti toliki novac njegovi sugrađani su se angažirali i brojnim humanitarnim akcijama prikupljaju sredstva za Markovo liječenje. Inicijativa  je potekla od njegove učiteljice Biljane Selak, a Zorica Andrijašević Donna organizirala je humanitarni koncert “Marko te treba” kojem se odazvao veliki broj izvođača, građana i udruga. Upriličene su prethodno brojne humanitarne akcije; marendini i kužinavanja, organizirana različita sportska i ostala događanja. Velikim angažmanom pojedinaca i udruga uspjela su se prikupiti određena sredstva. “Do sada je prikupljeno 212.000 kn na računu Sunca, koje ćemo u ponedjeljak prebaciti na račun za Markovo liječenje, kazala nam je Olivija Prodan Ravlić, predsjednica Udruge Sunce. Detaljnije o prikupljanju novca i što dalje u nastojanju da se pomogne liječenje četrnaestogodišnjeg Marka očitovat će se Građanska inicijativa u ponedjeljak, na pressici, kada će prikazati uplatnicu za pomoć u liječenju oboljelog Marka.

Presica povodom humanitarnog koncerta za Marka Glibotu održat će se u ponedjeljak 14. listopada u 12 sati u sobi 26 zgrade Grada Makarske.   

Piše J.Glučina   Foto Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh