Zmaj izbjegao poraz u zadnjim sekundama

Zmaj – Konavljanin 1:1 (0:0)

3.HNL-jug

10. kolo

Makarska, igralište na GSC. Gledatelja:250. Sudac:Vice Vidović (Split) 6,5.

Strijelci: 0:1 Begić (80), 1:1Rašić (90).

ZMAJ: Franić/7,5, Puljić/6,5 ,Božić/6 , Gojak/6 (od 46 Kožul 6,5) , Rašić/7,5 , Jelčić/5,5 (od 67 Selak 6,5) , Matešan/7 , Šalinović/6 (od 83 Andrijašević-) , Radalj/7 , Glavina/6, Smilović/6.

Trener: Josip-Slobodan Carević.

KONAVLJANIN: Jokanović/7 , Čališ/6 , Bandalo/6 (od 79 Bogdan-) , Begić/8 , Šmanjak/7,5 ,

Vrljić/6 (od 71 Njire/6,5) , Grbešić/7 , Šandrk/6 , Lojić/7 , Garba/7.

Trener: Anto Petrović.

 

Nakon poraza u prošlom kolu, Zmaj nije uspio doći do pobjede na domaćem terenu protiv vrlo dobrog Konavljanina. Kako je počelo izgledalo je da će gledatelji u gradu podno Biokova vidjeti više pogodaka u mrežama Franića i Jokanovića.

U 9.minuti domaći su imali veliku prigodu, udarac Gojaka sa 8 metara čudesno je obranio vratar gostiju. U 12.minuti gosti su uzvratili preko Begića čiji snažan udarac završava na gredi Franića. Šest minuta iza toga u prigodi se našao i Matešan, ali i ovaj put obrana gostiju bila je na mjestu.

Nakon udarca iz kuta u 33. minuti kojeg je izveo Matešan, stoper crvenih Puljić glavom je sa 5 metara uzdrmao gredu Jokanovića.

U nastavku utakmice obje momčadi nastojale su doći do pobjede, u 53 minuti Šalinović kratko vraća loptu za svog vratara koju presjeca Vrljić a Franić i ovo brani.

Potom u 58. nova prigoda za Vrljića ali i ovaj put Franić izlazi kao pobjednik.

Konavljanon je poveo u 80. minuti nakon udarca iz kuta. Najviši pred vratima domaćih bio je Begić koji glavom posprema loptu iza leđa ovog puta nemoćnog Franića.

Domaći su nakon toga jurišali na vrata Jokanovića ne bi li barem poravnali. To im je uspjelo u posljednim trenucima utakmice kada se u velikoj gužvi pred vratima Konavljanina najbolje snašao domaći kapetan Rašić i ubacio loptu u mrežu gostju za konačnih 1:1.

Konačni rezultat je realan prema viđenom na terenu.

 

Piše Jakov Kovačević   Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh