Ivana Gabrić, predsjednica Upravnog vijeća: Želim zakonit, stručan i transparentan rad u DV Biokovsko zvonce

Na nedavne napise u medijima, a u svezi reakcije na prijedlog Upravnog vijeća za razrješenje ravnateljice Dječjeg vrtića ‘Biokovsko zvonce’ Anele Kekez, reagirala je priopćenjem Ivana Gabrić, predsjednica Upravnog vijeća DV Biokovsko zvonce.

-Osobno me ne iznenađuju metode HDZ-ovih ključnih ljudi i njihovih plaćenika/ica kojima su me na sličan način i do sada zastrašivali za vrijeme mog vijećničkog mandata, uvijek kad sam se usudila javno progovoriti o kršenju zakona. Njihove riječi samo su mi još jedan pokazatelj da sam na pravom  putu. Očito je da je netko bez stranačke iskaznice i bez ‘dlake na jeziku’, a osobito bez značajnih nekretnina i pokretnina u vlasništvu, najbolja meta za obračun. To dobro zna makarski HDZ koji se očigledno vodi onom: napad je najbolja (i jedina) obrana.

‘Ugledni građani i političari’ iz makarskog HDZ-a tako su istresli teške klevete i neutemeljene optužbe na moj račun upakiravši ih vješto u stranačko priopćenje, bez imena i prezimena. Riječ je o već ustaljenoj praksi vodećih makarskih hadezeovaca budući da su slične pamflete u novinama, usmjerene protiv vlastitih stranačkih kolega koji su im izmakli kontroli, objavljivali i ranije. No, kako smatram da je puno važnije tko govori, nego što govori, još ću razmisliti hoću li svoju zadovoljštinu za klevete i uvredu časti zatražiti sudskim putem i time im dati na važnosti.

Moja namjera nije prepucavati se preko medija, braniti se i dokazivati da sam kao predsjednica Upravnog vijeća, zajedno sa ostalim članovima, postupila u skladu sa ovlastima, općim aktima i zakonom, a još manje građane Makarske podsjećati na kronologiju davno ispričane i pročitane priče o obitelji koja je uz pomoć HDZ-a sebi osigurala unosne građevinske poslove i materijalnu dobit te udomila većinu svojih članova. Vjerujem da će se netko i time ozbiljno pozabaviti jer moja namjera je potpuno drugačija.

Dječji vrtić Biokovsko zvonce je prije svega odgojno obrazovna predškolska ustanova koja je od presudne važnosti za djecu, roditelje i Grad Makarsku te ima nezamjenjivu ulogu u kreiranju budućnosti, odnosno u usmjeravanju naše djece na ispravan životni put. Stoga neću dati prostora daljnjem pukom politiziranju i surovo prljavom poentiranju makarskog HDZ-a jer to prije svega šteti korisnicima usluga Vrtića odnosno našoj djeci budući da se isto putem neadekvatne organizacije rada i ozbiljno narušenih međuljudskih odnosa u kolektivu Vrtića negativno reflektira na djeci i na njihovim roditeljima koji se zasigurno s pravom mogu zapitati kakvoj to ustanovi povjeravaju na odgoj i obrazovanje svoje najveće bogatstvo – svoju djecu. Upravo zbog toga svima poručujem da ću se nastaviti još žešćom mjerom suprotstavljati (dobrovoljno, bez naknade i političkog diktata) nepravilnostima i nezakonitostima u radu Vrtića potpisujući imenom i prezimenom svoje izjave i rad iza kojeg odgovorno stojim, a prvenstveno u cilju uspostave zakonitog, stručnog i transparentnog rada Vrtića na dobrobit preko 500 djece koja ga pohađaju. Također upućujem i sve one koji sumnjaju u zakonitost i ispravnost moga rada i postupaka da zatraže preispitivanje moje odgovornosti kao predsjednice Upravnog vijeća na pravoj adresi od strane nadležnih institucija i odgovornih osoba.

Konačnu odluku i sud o utvrđenom prijedlogu za razrješenje ravnateljice Vrtića idući tjedan donijet će Osnivač sukladno propisanoj proceduri budući da mu je sa 5 glasova ZA usvojeni Zaključak na 26. sjednici Upravnog vijeća 2. 10. 2013. upućen na razmatranje i daljnje postupanje, stoji u priopćenju koje potpisuje Ivana Gabrić, predsjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića „Biokovsko zvonce“ Makarska, a kojeg donosimo u cijelosti kao i popratnu dokumentaciju.

 

Pripremila Jasna Morović    Foto Željko Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh