Lipanj u Makarskoj u znaku Festivala filma, rukometa i koncerata

U ovom mjesecu svakog vikenda druga priredba

Da će lipanj u Makarskoj biti začinjen događanjima potvrđuje činjenica da će grad u predsezonu ući s nizom športskih događanja, koncerata i prvim Festivalom filma u Makarskoj.  

Prvo izdanje Festivala mediteranskog filma odvijat će se za vikend, od 15. do 17. lipnja. Sljedeći vikend trodnevni su koncerti izvođača Hit recordsa (od 23. do 25. lipnja). U lipnju će se održati i Međunarodni rukometni turnir i Kamp rukometnih vratara.

Festival mediteranskog filma, svojim prvim „isplovljavanjem“ iz  Splita, svoje matične luke – dolazi u makarsko Ljetno kino i donosi tri vrhunska filma. Festival će otvoriti talijanski film “Cezar mora umrijeti”. Publika će uživati i u izraelskom film “Fusnota”, te dakako u hvaljenom francuskom uratku “Naš osobni rat”. Uz projekcije posjetitelje na pozornici Ljetnog kina očekuje i niz popratnih događanja.

Pejaković, Baruni i Magazin na gradskoj rivi

Hit records party najavljuje koncerte triju izvođača, koji će, vjerujemo, raspjevati i rasplesati gradsku rivu. Uz niz drugih događanja, za svaku večer planiran je i koncert nekog od poznatijih glazbenika. U subotu 23. lipnja program će otvoriti koncert Zlatka Pejakovića. Za nedjelju je planiran koncert Baruna, a za Dan Državnosti (ponedjeljak, 25. lipnja) – koncert grupe Magazin.

I ovog se ljeta u Makarskoj održava specijalistički Međunarodni kamp rukometnih vratara u kojemu će sudjelovati mladi iz cijeloga svijeta. Riječ je o prvom kampu te vrste u svijetu.  Osnovni su mu ciljevi promocija rukometa kao sporta među mladima u Hrvatskoj, naše države kao europskog športskoga i turističkog bisera te poboljšanje kvalitete rada s rukometnim vratarima kao važnim segmentom uspješnosti u tom športu. Organizatori, uz događanja na sportskim terenima, najavljuju i niz zanimljivih druženja športaša i građana.

15. Međunarodni rukometni turnir

Rukometaše u Makarsku dovodi i Ženski rukometni klub “Hoteli Makarska”, i to kao organizator već 15. međunarodnog rukometnog turnira „Makarska 2012.” koji će se održavati  od 26. do 30. lipnja.

Ne smiju se zaboraviti niti tradicionalne manifestacije kao što su Biciklijada( u subotu 9. lipnja), Dan torte makarane (10. lipnja na terasi hotela Park), te početak Makarskog ljeta 2012., koje će biti svečano otvoreno na Kačićevu trgu u srijedu 20. lipnja.

U Gradu Makarskoj vjeruju kako ne postoji bolja pozivnica od ove koja iz tjedna u tjedan nudi raznovrsne kulturne, športske i zabavne priredbe.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh