Gradsko vijeće Makarske: Jure Pribisalić prisegnuo za vijećnika

Danas je održana četvrta sjednica Gradskog vijeća grada Makarske pod predsjedanjem Jagode Martić. Održana je  u hotelu Meteor, a potrajala je zbog neuobičajno duljine aktualnog sata koji je potrajao zapravo više od dva sata, sve od 13 do 17 i 30 sati. Nakon aktualnog sata prva točka  dnevnog reda odnosila se na prisegu novog vijećnika. Za vijećnika je prisegnuo Jure Pribisalić s kandidacijske liste  HDZ,HPB,HSP, AS, te HSS.Kako je izvijestila Viki Puharić, predsjednica Mandatnog povjerenstva Jure Pribisalić je drugog listopada prihvatio  da bude član GV-a, te izjavu ovjerio kod javnog bilježnika  umjesto Dražena Nemčića čiji je mandat u mirovanju. 

Jednoglasno o izvršenju proračuna kojeg čeka rebalans

 U nastavku sjednice jednogolasno je usvojeno izvješće o izvršenju proračuna grada Makarske za razdoblje prvih šest mjeseci ove godine. Uvodne napomene dali su Miljenko  Čulav, predsjednik Odbora za financije i proračun i Dunja Buljan  pročelnica Odjela za financije i proračun grada Makarske.

Istaknuli su kako se ovo izvješće odnosi na prvih šest mjeseci te nije značajan indikator za grad Makarsku budući se većina prihoda ostvaruje u drugom polugodištu. Ostvareni su primitci u iznosu od 23.694.176 kn što je 25,7 % planiranih sredstava na godišnujoj razini te 18 posto manje u odnosu na prvo polugodište prethodne godine. Rashodi i izdaci poslovanja  ostvareni su u iznosu  od 36.112. 574 kn što je 34 posto planiranih  na godišnjem nivou i 40 % više od ostvarenih u prvih šest mjeseci 2012. Većina rashoda odnosi se na realizaciju izgradnje komunalne infrastrukture u gradu. Manjak prihoda za prvo polugodište iznosi 12.418.397 kn, a pokriven je viškom iz 2012. pa trenutno manjak iznosi 1.209.422 kn. Značajno je manji ostvaren prihod od komunalnog doprinosa, dok su porezi od prihoda ostvareni jedan posto više nego u 2012. -Slabo je ostvaren komunalni doprinos, a moglo se bolje planirati, ocijenio je Čulav, napomenuvši kako je ovo bio plan HDZ-a za lokalne izbore oko izgradnje komunalne infrastrukture.

Potreban je hitan rebalans i već treba planirati proračun za 2014. Sljedeći rebalans gradonačelnik Tonći Bilić je najavio  za  mjesec i pol kada bi se ponovno trebala održati sjednica Gradskog vijeća Makarske.

Piše Janja Glučina      Foto Željko Kovačić 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh