Vijećnica Kristina Kozlina Rakušić: U Makarskoj je potrebna veterinarska služba

Vijećnica Kristina Kozlina Rakušić ukazala je na goleme gradske probleme vezano za kućne ljubimce budući u Makarskoj nema veterinarske službe. Problemi su golemi osobito s napuštenim ili uginulim životinjama. No, tome bi uskoro trebao doći kraj. 

-U našem gradu ima veliki broj kućnih ljubimaca i njihov broj stalno raste. Problem je zato što nemamo veterinarski inspektorat ili veterinarsko higijenski servis.

Prijedlog je da Grad sklopi ugovor s veterinarom koji ima inspektorske ovlasti i zadovoljava zakonske uvjete. Tako bi se riješili problemi u gradu po pitanju kućnih ljubimaca koji lutaju bez nadzora vlasnika ili ga nemaju, kao i uginulim mačkama, pticama i drugim ljubimcima koji se viđaju. Naime, takvi se moraju prijaviti veterinarsko higijenskom servisu kojeg u Makarskoj nemamo. Izražen je i problem zakopavanja uginulih ljubimaca gdje kome padne na pamet, na neprikladnim mjestima, što je zakonom zabranjeno zbog mogućnosti zagađenja voda. Uvođenje jedne takve službe bi sigurno riješilo mnoge probleme, kazala je Kristina Kozlina Rakušić.

Mogu reći da ćemo u skorije vrijeme imati potpisan ugovor za veterinarsko higijenske poslove, odgovorio je na ovaj hvale vrijedan prijedlog gradonačelnik Tonći Bilić i posebno zahvalio na ovakvoj sugestiji, te pozvao sve građane koji imaju  prijedloge i ideje za bolje funkcioniranje grada da ukažu na njih.

 Piše J.Glučina    Foto Ž.Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh